Doar avantaje? Ce presupune digitalizarea agriculturii
Publicat la data de 22 Iun. 2021 in:
Diverse Digitalizarea agriculturii poate aduce beneficii considerabile nu numai fermierilor, pe care ii ajuta sa previna cele trei mari categorii de pierderi inregistrate de-a lungul unui an, ci si consumatorilor care pot afla informatii precise despre produsele pe care le cumpara.
"Uniunea Europeana a declarat ca, in urmatorul exercitiu bugetar, se va concentra puternic pe digitalizarea agriculturii, in defavoarea altor masuri "traditionale", care se bazeaza pe cresterea competitivitatii agricole prin consolidarea terenurilor sau inncurajarea cooperativelor agricole - acestea sunt necesare, dar dureaza o perioada lunga de timp. Digitalizarea agriculturii aduce, in schimb, beneficii considerabile atat cumparatorilor, cat si fermierilor, intr-un interval de timp scurt", sustin reprezentantii unei companii din domeniul agritech, prezenta si in Romania.
Digitalizarea tuturor etapelor de productie agricola permite generarea de rapoarte detaliate la sfarsitul procesului de productie al fiecarui produs, oferind cumparatorilor informatii precise. De exemplu, cu ajutorul digitalizarii putem stii din ce copac a fost cules un mar, cand a fost plantat pomul respectiv, cand si cat a fost tratat marul, daca i s-au administrat substante nutritive suplimentare, cat de multa munca manuala sau mecanica a fost necesara pentru a-l produce sau care a fost amprenta de carbon a productiei, printre altele.
Digitalizarea agriculturii aduce beneficii substantiale fermierilor, pe care ii ajuta sa previna cele trei mari categorii de pierderi inregistrate de-a lungul unui an. Prima dintre ele are loc in timpul planificarii productiei, cand fermierii, din lipsa datelor despre calitatea solului si nevoile culturii, nu pot calcula in mod optim cantitatile de inputuri necesare in timpul sezonului. Digitalizarea poate reduce pierderile din aceasta etapa cu pana la 30%.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
A doua pierdere este in timpul productiei, in principal din cauza aplicarii sub-optimale a anumitor masuri agrotehnologice. Pierderile de randament cauzate de daunatori si boli se ridica la 20 - 40% in fiecare an. Digitalizarea ajuta, prin oferirea de informatii si alerte, reducand considerabil pierderile in cauza. In cele din urma, a treia oara cand fermierii sufera pierderi este atunci cand stabilesc preturile produselor. Daca pot furniza detalii despre toate etapele de productie, pretul de vanzare creste, cumparatorii considerand aceste informatii drept o garantie pentru care merita sa plateasca mai mult.
Prin digitalizare, veniturile agricultorilor cresc intre 50-100% si este singura modalitate de a accelera competitivitatea agriculturii, arata reprezentantii companiei.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>