Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Doar avantaje? Ce presupune digitalizarea agriculturii

doar-avantaje-ce-presupune-digitalizarea-agriculturii

Digitalizarea agriculturii poate aduce beneficii considerabile nu numai fermierilor, pe care ii ajuta sa previna cele trei mari categorii de pierderi inregistrate de-a lungul unui an, ci si consumatorilor care pot afla informatii precise despre produsele pe care le cumpara.


 
"Uniunea Europeana a declarat ca, in urmatorul exercitiu bugetar, se va concentra puternic pe digitalizarea agriculturii, in defavoarea altor masuri "traditionale", care se bazeaza pe cresterea competitivitatii agricole prin consolidarea terenurilor sau inncurajarea cooperativelor agricole - acestea sunt necesare, dar dureaza o perioada lunga de timp. Digitalizarea agriculturii aduce, in schimb, beneficii considerabile atat cumparatorilor, cat si fermierilor, intr-un interval de timp scurt", sustin reprezentantii unei companii din domeniul agritech, prezenta si in Romania.
 
Digitalizarea tuturor etapelor de productie agricola permite generarea de rapoarte detaliate la sfarsitul procesului de productie al fiecarui produs, oferind cumparatorilor informatii precise. De exemplu, cu ajutorul digitalizarii putem stii din ce copac a fost cules un mar, cand a fost plantat pomul respectiv, cand si cat a fost tratat marul, daca i s-au administrat substante nutritive suplimentare, cat de multa munca manuala sau mecanica a fost necesara pentru a-l produce sau care a fost amprenta de carbon a productiei, printre altele.
 
Digitalizarea agriculturii aduce beneficii substantiale fermierilor, pe care ii ajuta sa previna cele trei mari categorii de pierderi inregistrate de-a lungul unui an. Prima dintre ele are loc in timpul planificarii productiei, cand fermierii, din lipsa datelor despre calitatea solului si nevoile culturii, nu pot calcula in mod optim cantitatile de inputuri necesare in timpul sezonului. Digitalizarea poate reduce pierderile din aceasta etapa cu pana la 30%.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
A doua pierdere este in timpul productiei, in principal din cauza aplicarii sub-optimale a anumitor masuri agrotehnologice. Pierderile de randament cauzate de daunatori si boli se ridica la 20 - 40% in fiecare an. Digitalizarea ajuta, prin oferirea de informatii si alerte, reducand considerabil pierderile in cauza. In cele din urma, a treia oara cand fermierii sufera pierderi este atunci cand stabilesc preturile produselor. Daca pot furniza detalii despre toate etapele de productie, pretul de vanzare creste, cumparatorii considerand aceste informatii drept o garantie pentru care merita sa plateasca mai mult.
 
Prin digitalizare, veniturile agricultorilor cresc intre 50-100% si este singura modalitate de a accelera competitivitatea agriculturii, arata reprezentantii companiei.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016