Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Doar o cincime din suprafata prevazuta pentru cultivarea rapitei a fost insamantata in judetul Tulcea

doar-o-cincime-din-suprafata-prevazuta-pentru-cultivarea-rapitei-a-fost-insamantata-in-judetul-tulcea

Agricultorii tulceni au reusit sa insamanteze cu rapita doar 10.000 din cele 51.000 de hectare propuse pentru acest an, conducerea Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) sustinand ca nu se mai continua campania de insamantat rapita.


"Cultura de rapita la ora aceasta nu mai face obiectul semanatului, iar pentru suprafata semanata deja nu exista garantii ca va iesi in primavara. Seceta continua nu face decat sa nu ajute aceasta cultura si, intrand in iarna mai putin dezvoltata, are sanse putine sa mai iasa in primavara", a declarat pentru Agerpres directoarea DADR, Luminita Raileanu.

Potrivit specialistului, a inceput semanatul graului si orzului, culturi mai rezistente al caror semanat se poate prelungi fara probleme si pentru inceputul lunii viitoare.

Pe forumul CLUBAGRICULTURA.RO, inginerul agronom Laurentiu Rinchita precizeaza ca, in conditiile acestei toamne, semanatul la grau si triticale se poate prelungi pana in data de 10 noiembrie, conditia fiind sa fie inregistrate precipitatii de peste 15 l/mp.

"Unde exista utilaje performante, lucra­ri­le agricole se pot desfasura si in conditii de seceta, pentru ca discurile grele de capacitate mare pregatesc altfel terenul, asa ca in aceasta toamna se vor infiinta culturi de grau pe o su­pra­fata de 64.800 de hectare si culturi de orz pe o suprafata de 15.600 de hectare", a mentionat directoarea DADR.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Campania de recoltat porumb este abia la jumatate, productia inregistrata de 5.600 de kilograme de boabe la hectar fiind si aceasta afectata de seceta.

In ceea ce priveste culturile de vita-de-vie, directoarea DADR, Luminita Raileanu, a precizat ca din cele 8.200 de hectare de vie pe rod, din care 6.500 de hectare de vie nobila, agricultorii tulceni au rea­lizat o productie medie de 6.200 de kilograme la hectar de struguri albi, respectiv 7.000 de kilograme la hectar la strugurii rosii.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016