Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dupa 13 ani, Romsilva face investitii in modernizarea hergheliilor de stat

dupa-13-ani-romsilva-face-investitii-in-modernizarea-hergheliilor-de-stat

Directorul regiei spune ca se doreste infiintarea unei structuri speciala , cu personalitate juricica proprie, pentru a putea atrage fonduri europene in acest sens.


Seful Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva, Adam Craciunescu, a declarat pentru Agerpres ca regia aloca pentru prima data din 2002 bani pentru modernizarea hergheliilor de stat pe care le are in subordine, in conditiile in care pana acum, banii au fost cheltuiti doar pentru intretinerea cabalinelor.
 
„Cheltuim anual in jur de 30 de milioane de lei din care 25 de milioane de lei le avem prinse in buget, iar 5 milioane sunt alocatiile bugetare pe care le vom primi acum, dupa a doua rectificare bugetara. Pentru prima data in ultimii ani, am alocat foarte multi bani pentru reparatii depozite si grajduri, utilaje de adapare automate, practic pentru modernizarea acestor herghelii. De asemenea, am retehnologizat fermele vegetale, am cumparat tractoare performante si asteptam sa intram pe noul PNDR pentru ca banii pe care i-am cheltuit pana acum au fost doar pentru mentinerea cailor de rasa. Patrimoniul public de la herghelii este invechit si are nevoie de investitii”, a declarat acesta.
 
Adam Craciunescu a mai precizat ca viitoarele investitii se vor face si din fonduri europene pe care se gandeste sa le atraga in acest sens, insa pentru aceasta este nevoie de unele modificari administrative.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Concret, modernizarea hergheliilor de stat si punerea in valoare a cailor de rasa se vor putea face din 2016 cu ajutorul fondurilor europene, doar daca Directia de Crestere, Exploatare si Ameliorare a Cabalinelor va obtine personalitate juridica.
 
„Fondurile europene reprezinta un potential fantastic prin care putem sa ajutam aceasta directie. Este foarte bine ca am scos Directia de Crestere, Exploatare si Ameliorare a Cabalinelor din structura Romsilva, pentru ca stim exact ce investitii trebuie sa facem. Este totul mult mai transparent. Exista potential ca structura sa se autofinanteze, daca vom reusi sa atragem fonduri europene, dar este o conditie esentiala: ca sa poata lua bani europeni, trebuie sa aiba personalitate juridica. Avem acum in lucru ordonanta de modificare a OUG 139/2002 privind desfiintarea Societatii Nationale Cai de Rasa — SA si trecerea ei la Romsilva si vrem sa transformam directia intr-o entitate cu personalitate juridica. Cred ca in ianuarie o vom avea aprobata”, a mai declarat directorul Romsilva.
 
Fondurile europene vor fi folosite in primul rand pentru continuarea procesului de modernizare a fermelor si hergheliilor, iar ulterior pentru pregatirea cailor, astfel incat sa existe personal suficient pentru antrenarea lor si participarea la concursuri.
 
„In primul rand vom avea proiecte pentru modernizarea fermelor si, ulterior, cu ce bani vom mai aloca si noi din buget, pentru pregatirea cailor. Reducem personalul de intretinere si crestem personalul de antrenare a cailor. Aici suntem inca deficitari. Putem sa calificam personal pentru antrenarea cailor in scopul intrecerilor sportive si pregatirii cailor, ceea ce este de fapt baza pentru cresterea vanzarilor. De opt ani au fost si doua initiative mai serioase pentru construirea unui hipodrom in apropiere de Bucuresti, dar cu care s-a avansat doar pana la teren”, mai spune Craciunescu.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016