Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Embargoul rusesc le-a provocat pierderi de 20 de milioane de euro crescatorilor de porci din Romania
Acestia au fost nevoiti sa reduca preturile cu 25 la suta, pentru a face fata concurentei carnii la preturi mici, importate de la producatorii care au pierdut contractelepe piata rusa.
Acesta a explicat ca cele mai mari cantitati de carne provin de la firme din Olanda si Polonia.
El a afirmat ca din acest motiv, producatorii de carne de porc au acumulat, in ultimele doua luni, pierderi uriase, patronatele din domeniu estimand ca aceste pierderi au depasit 20 de milioane de euro.
„Perspectiva este ca producatorii sa ajunga la pierderi de peste 100 de milioane de euro in şase luni”, a mai spus Jurconi.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Costin Badila, directorul general al unei ferme cu aproape 25.000 de porci, spune ca in ultimele doua luni producarorii romani au ajuns sa vanda carcasa de porc cu 6-6,2 lei kilogramul, dupa ce in august pretul unui kilogram era de 7,5-8 lei.
Acesta a aratat ca, in schimb, carnea din import ajunge pe piata romaneasca la preturi mult mai mici, de 5,2-5,4 lei kilogramul de carcasa.
„Efectele vor fi pe termen scurt o lipsa de venituri pentru producatori, iar pe termen lung acestia vor incepe sa taie din scroafe pentru a reduce efectivele de animale. Multe ferme vor ajunge sa aiba probleme”, a mai spus acesta.
Printr-o situatie similara trec si producatorii de carne de pui sau de lactate.
Ioan Popa, proprietarul grupului Transavia, a declarat recent ca in a doua parte a anului exista o mare presiune pe scaderea preturilor la carnea de pui, care se suprapune si pe criza din Ucraina si faptul ca multa carne care mergea in Rusia ajunge si la noi.
„Asistam la un fenomen relativ nou, se fac foarte multe importuri de carne de pui din UE de catre firme care se afla in insolventa si care nu mai platesc nimic la buget. Aduc carnea in Romania fara taxe vamale, o vand cu TVA la comercianti, dar pentru ca sunt in insolventa nu mai platesc nimic statului”, a explicat el.
Şi vanzarile de lactate produse in Romania au scazut in septembrie si octombrie cu 25% fata de perioada similara din 2013, pe piata intrand, dupa embargoul impus de Rusia, cantitati mari de lactate produse in UE, potrivit patronatului APRIL.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura