Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Federatia Sindalimenta s-a alaturat campaniei de reducere a TVA la carne si produse din carne
Protocolul de sustinere a fost semnat la jumatatea acestei saptamani de presedintele organizatiei.
Federatia Nationala a Sindicatelor din Industria Alimentara, a Bauturilor, Tutunului si Ramuri Conexe, Sindalimenta, a devenit oficial partener in cadrul campaniei de reducere a TVA la carne si preparate din carne.
In acest sens, miercuri, 26 noiembrie 2014, Dragoş Frumosu, preşedintele federaţiei, a semnat protocolul de susţinere a Campaniei de reducere a TVA la carne şi la preparatele din carne. Astfel, Federaţia s-a alaturat demersului initiat in luna aprilie de catre Federatia Nationala PROAGRO impreuna cu Asociatia Romana a Carnii, Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania, Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania si Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania.
„Ne-am alaturat acestei campanii pentru ca o consideram un semnal puternic pe care mediul asociativ din Romania il da clasei politice in aceste zile. Cred ca forta noastra poate duce pentru inceput la reducerea TVA la carne si la preparatele din carne si in viitor la reducerea TVA la alimentele de baza. Acesta este un proiect pentru care luptam de ani de zile si acum s-a creat momentul propice care ar putea determina clasa politica sa ia o decizie favorabila”, a declarat Dragos Frumosu, presedintele Sindalimenta.
Recent, ARC a transmis o scrisoare deschisa presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, si presedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, in care le solicita ajutorul direct in vederea scaderii TVA la carne. Reprezentantii industriei carnii solicita ca incepand cu anul viitor TVA la carne sa fie redus de la 20% la 5 la suta.
„Domnule presedinte,
Asociatia Romana a Carnii, institutia reprezentativa a industriei carnii din Romania, va solicita ajutorul direct in vederea scaderii TVA. In acest sens va solicitam aprobarea prin vot a initiativei legislative de completare a art. 140 alin (2) din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, prin care se propune reducerea TVA la 5% pentru carne şi preparate din carne, depusa deja la Camera Deputaţilor, in 10 martie 2014. Ne dorim ca votul acesteia sa aiba loc cat mai curand si sa se bucure de acelasi spirit civic de care s-a bucurat si legea amnistiei. Producatorii cinstiti de carne si de preparate din carne abia mai supravietuiesc intr-un mediu sufocat de importuri masive si producatori fantoma care nu au platit si nu vor plati niciodata vreo taxa la stat. TVA de 24% imbolnaveste Romania! Un evazionist nu e doar evazionist... ci si pericol public. Nu numai ca nu plateste niciun fel de taxe, dar nici nu este supus la niciun fel de control. Produsele sale, importate sau nu, sunt expirate, reambalate si puse in frigiderul romanilor”, se arata in scrisoarea trimisa Parlamentului.
In acest sens, miercuri, 26 noiembrie 2014, Dragoş Frumosu, preşedintele federaţiei, a semnat protocolul de susţinere a Campaniei de reducere a TVA la carne şi la preparatele din carne. Astfel, Federaţia s-a alaturat demersului initiat in luna aprilie de catre Federatia Nationala PROAGRO impreuna cu Asociatia Romana a Carnii, Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania, Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania si Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania.
„Ne-am alaturat acestei campanii pentru ca o consideram un semnal puternic pe care mediul asociativ din Romania il da clasei politice in aceste zile. Cred ca forta noastra poate duce pentru inceput la reducerea TVA la carne si la preparatele din carne si in viitor la reducerea TVA la alimentele de baza. Acesta este un proiect pentru care luptam de ani de zile si acum s-a creat momentul propice care ar putea determina clasa politica sa ia o decizie favorabila”, a declarat Dragos Frumosu, presedintele Sindalimenta.
Recent, ARC a transmis o scrisoare deschisa presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, si presedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, in care le solicita ajutorul direct in vederea scaderii TVA la carne. Reprezentantii industriei carnii solicita ca incepand cu anul viitor TVA la carne sa fie redus de la 20% la 5 la suta.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„Domnule presedinte,
Asociatia Romana a Carnii, institutia reprezentativa a industriei carnii din Romania, va solicita ajutorul direct in vederea scaderii TVA. In acest sens va solicitam aprobarea prin vot a initiativei legislative de completare a art. 140 alin (2) din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, prin care se propune reducerea TVA la 5% pentru carne şi preparate din carne, depusa deja la Camera Deputaţilor, in 10 martie 2014. Ne dorim ca votul acesteia sa aiba loc cat mai curand si sa se bucure de acelasi spirit civic de care s-a bucurat si legea amnistiei. Producatorii cinstiti de carne si de preparate din carne abia mai supravietuiesc intr-un mediu sufocat de importuri masive si producatori fantoma care nu au platit si nu vor plati niciodata vreo taxa la stat. TVA de 24% imbolnaveste Romania! Un evazionist nu e doar evazionist... ci si pericol public. Nu numai ca nu plateste niciun fel de taxe, dar nici nu este supus la niciun fel de control. Produsele sale, importate sau nu, sunt expirate, reambalate si puse in frigiderul romanilor”, se arata in scrisoarea trimisa Parlamentului.
Autor:
Catalin Adrian Tintareanu
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News