Publicat in: Diverse
Federatia Sindalimenta s-a alaturat campaniei de reducere a TVA la carne si produse din carne
Protocolul de sustinere a fost semnat la jumatatea acestei saptamani de presedintele organizatiei.
Federatia Nationala a Sindicatelor din Industria Alimentara, a Bauturilor, Tutunului si Ramuri Conexe, Sindalimenta, a devenit oficial partener in cadrul campaniei de reducere a TVA la carne si preparate din carne.
 
In acest sens, miercuri, 26 noiembrie 2014, Dragoş Frumosu, preşedintele federaţiei, a semnat protocolul de susţinere a Campaniei de reducere a TVA la carne şi la preparatele din carne. Astfel, Federaţia s-a alaturat demersului initiat in luna aprilie de catre Federatia Nationala PROAGRO impreuna cu Asociatia Romana a Carnii, Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania, Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania si Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania.
 „Ne-am alaturat acestei campanii pentru ca o consideram un semnal puternic pe care mediul asociativ din Romania il da clasei politice in aceste zile. Cred ca forta noastra poate duce pentru inceput la reducerea TVA la carne si la preparatele din carne si in viitor la reducerea TVA la alimentele de baza. Acesta este un proiect pentru care luptam de ani de zile si acum s-a creat momentul propice care ar putea determina clasa politica sa ia o decizie favorabila”, a declarat Dragos Frumosu, presedintele Sindalimenta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h


Recent, ARC a transmis o scrisoare deschisa presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, si presedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, in care le solicita ajutorul direct in vederea scaderii TVA la carne. Reprezentantii industriei carnii solicita ca incepand cu anul viitor TVA la carne sa fie redus de la 20% la 5 la suta.

Domnule presedinte,
Asociatia Romana a Carnii, institutia reprezentativa a industriei carnii din Romania, va solicita ajutorul direct in vederea scaderii TVA. In acest sens va solicitam aprobarea prin vot a initiativei legislative de completare a art. 140 alin (2) din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, prin care se propune reducerea TVA la 5% pentru carne şi preparate din carne, depusa deja la Camera Deputaţilor, in 10 martie 2014. Ne dorim ca votul acesteia sa aiba loc cat mai curand si sa se bucure de acelasi spirit civic de care s-a bucurat si legea amnistiei. Producatorii cinstiti de carne si de preparate din carne abia mai supravietuiesc intr-un mediu sufocat de importuri masive si producatori fantoma care nu au platit si nu vor plati niciodata vreo taxa la stat. TVA de 24% imbolnaveste Romania! Un evazionist nu e doar evazionist... ci si pericol public. Nu numai ca nu plateste niciun fel de taxe, dar nici nu este supus la niciun fel de control. Produsele sale, importate sau nu, sunt expirate, reambalate si puse in frigiderul romanilor”, se arata in scrisoarea trimisa Parlamentului.
 

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Asociatia Romana a Carnii cere o perioada de adaptare la noile conditii pentru producatorii Salamului de Sibiu
Asociatia Romana a Carnii cere o perioada de adaptare la noile conditii pentru producatorii Salamului de Sibiu
Asociatia Romana a Carnii sustine ca, dupa certificarea salamului de Sibiu ca Indicatie...
Reducerea TVA la alimente nu a generat o scadere semnificativa a preturilor
Reducerea TVA la alimente nu a generat o scadere semnificativa a preturilor
Odata cu implementarea masurii de reducere a cotei TVA la inceputul lunii iunie, se poate observa...
Romanii au economisit 500 de milioane de euro dupa reducerea TVA la produsele de panificatie
Romanii au economisit 500 de milioane de euro dupa reducerea TVA la produsele de panificatie
In urma cu doi ani, mai precis in luna septembrie a anului 2013, a intrat in vigoare masura...
Cat au scazut preturile alimentelor dupa reducerea TVA
Cat au scazut preturile alimentelor dupa reducerea TVA
Reprezentantii Consiliului Concurentei spun ca scaderea valorii TVA la alimente a avut efectul...

Ultima ora

Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton