Ferma de lipitori medicinale. Hranirea lipitorilor
Publicat la data de 14 Mar. 2024 in:
Diverse Puteti hrani lipitorile cu ficat crud de porc sau vita pentru ca acesta contine o cantitate mare de sange. O alta varianta este sa hraniti lipitorile direct cu sange (de la iepuri, vaca, oaie, pasari etc.).
De exemplu, pentru furnizarea de sange, puteti alege un abator de pasari, care ofera produse pentru consumul uman. Abatorul trebuie sa aiba certificare ISO de la un organism acreditat si practic supus controalelor periodice de catre serviciile sanitar- veterinare si de sanatate.
Pentru a nu permite lipitorilor sa manance prea mult, puneti o cantitate mica de sange (cativa ml) pe care acestea o pot consuma in 15-20 de minute. Lipitorile pot fi hranite o singura data pe luna insa pot supravietui si pana la 6 luni fara hrana.
Lipitorile tinere vor fi hranite, la fiecare 20 de zile cu sange proaspat de bovine, cu ajutorul unui intestin din specia bovina care se introduce in recipientul de hranire.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
Digestia si absortia au loc predominant in intestinul lipitorii. Mancarea trece gradual in zona intenstinului pe masura ce este digerata. In cele mai multe cazuri, secretiile din saliva lipitorii nu sunt implicate in digestie.
Lipitorile prezinta deficiente digestive care sunt insa compensate de enzimele produse de o alta bacteria, Aeromonas hydrophila cu care acestea traiesc in simbioza. Un lucru interesant este ca acelasi tip de bacterii joaca un rol similar si in cazul liliecilor care se hranesc cu sange, Desmodusrotundus.
Multe specii de lipitori prefera sangele vertebratelor care reprezinta o sursa de hrana deosebit de eficienta in special datorita proteinelor. Sursa principala de energie este hemoglobina care reprezinta aproximativ o treime din greutatea eritrocitelor care la randul lor reprezinta aproximativ 45% din greutatea sangelui vertebratelor.
Dupa hranire, sangele condensat este pastrat pentru mult timp in sistemul digestiv al lipitorii, in functie de varsta acesteia si de temperatura mediului in care aceasta se afla.
Sangele stocat sufera modificari extrem de lente care implica hemoliza eritrocitelor. In unele cazuri, structura eritrocitelor se poate mentine si pana la 18 luni.
In unele experimente s-a aratat ca in primele zile sangele din sistemul digestiv al lipitorii sufera putine modificari insa dupa 2 saptamani, acesta capata o culoare rosu inchis si o consistenta gelatinoasa. Schimbarea culorii se datoreaza reducerii hemoglobinei iar consistenta este cauzata se amestecul cu mucus. Apoi, peretii eritrocitelor incep sa se dizolve. Interesant, leucocitele si nucleii eritrocitelor rezista digestiei.
Apa ar trebui schimbata saptamanal pentru a elimina toxinele si reziduurile ce pot afecta lipitorile. Nu se recomanda insa sa inlocuiti toata cantitatea de apa in care stau lipitorile pentru ca pot muri daca le schimbati brusc mediul. De aceea, inlocuiti doar o patrime din apa. Utilizati doar apa fara clor.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.