Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferma de lipitori medicinale. Hranirea lipitorilor

ferma-de-lipitori-medicinale-hranirea-lipitorilor

Puteti hrani lipitorile cu ficat crud de porc sau vita pentru ca acesta contine o cantitate mare de sange. O alta varianta este sa hraniti lipitorile direct cu sange (de la iepuri, vaca, oaie, pasari etc.).


De exemplu, pentru furnizarea de sange, puteti alege un abator de pasari, care ofera produse pentru consumul uman. Abatorul trebuie sa aiba certificare ISO de la un organism acreditat si practic supus controalelor periodice de catre serviciile sanitar- veterinare si de sanatate.
 
Pentru a nu permite lipitorilor sa manance prea mult, puneti o cantitate mica de sange (cativa ml) pe care acestea o pot consuma in 15-20 de minute. Lipitorile pot fi hranite o singura data pe luna insa pot supravietui si pana la 6 luni fara hrana.
 
Lipitorile tinere vor fi hranite, la fiecare 20 de zile cu sange proaspat de bovine, cu ajutorul unui intestin din specia bovina care se introduce in recipientul de hranire.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
Digestia si absortia au loc predominant in intestinul lipitorii. Mancarea trece gradual in zona intenstinului pe masura ce este digerata. In cele mai multe cazuri, secretiile din saliva lipitorii nu sunt implicate in digestie.
 
Lipitorile prezinta deficiente digestive care sunt insa compensate de enzimele produse de o alta bacteria, Aeromonas hydrophila cu care acestea traiesc in simbioza. Un lucru interesant este ca acelasi tip de bacterii joaca un rol similar si in cazul liliecilor care se hranesc cu sange, Desmodusrotundus.
 
Multe specii de lipitori prefera sangele vertebratelor care reprezinta o sursa de hrana deosebit de eficienta in special datorita proteinelor. Sursa principala de energie este hemoglobina care reprezinta aproximativ o treime din greutatea eritrocitelor care la randul lor reprezinta aproximativ 45% din greutatea sangelui vertebratelor.
 
Dupa hranire, sangele condensat este pastrat pentru mult timp in sistemul digestiv al lipitorii, in functie de varsta acesteia si de temperatura mediului in care aceasta se afla.
 
Sangele stocat sufera modificari extrem de lente care implica hemoliza eritrocitelor. In unele cazuri, structura eritrocitelor se poate mentine si pana la 18 luni.
 
In unele experimente s-a aratat ca in primele zile sangele din sistemul digestiv al lipitorii sufera putine modificari insa dupa 2 saptamani, acesta capata o culoare rosu inchis si o consistenta gelatinoasa. Schimbarea culorii se datoreaza reducerii hemoglobinei iar consistenta este cauzata se amestecul cu mucus. Apoi, peretii eritrocitelor incep sa se dizolve. Interesant, leucocitele si nucleii eritrocitelor rezista digestiei.
 
Apa ar trebui schimbata saptamanal pentru a elimina toxinele si reziduurile ce pot afecta lipitorile. Nu se recomanda insa sa inlocuiti toata cantitatea de apa in care stau lipitorile pentru ca pot muri daca le schimbati brusc mediul. De aceea, inlocuiti doar o patrime din apa. Utilizati doar apa fara clor.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016