Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii romani vor despagubiri din partea UE pentru interzicerea neonicotinoidelor

fermierii-romani-vor-despagubiri-din-partea-ue-pentru-interzicerea-neonicotinoidelor

Secretarul de stat Achim Irimescu a participat, vineri, la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, la o sedinta privind tratarea semintelor pentru export.


Din partea partenerilor sociali au fost prezenti reprezentanti ai producatorilor de seminte: ai Asociaţiei Amelioratorilor, Producatorilor si a Comercianţilor de Samanţa si Material Saditor din Romania - AMSEM si ai Alianţei Industriei Seminţelor din Romania – AISR. De asemenea, au luat parte la sedinta si reprezentanti ai producatorilor agricoli: LAPAR, PRO AGRO, AGROSTAR, reprezentanti ai industriei de pesticide AIPROM, reprezentanti ai crescatorilor de albine: Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania si ROMAPIS, reprezentanti ai Institutului de Economie Agrara si ai Asociatiei Fermierilor Romani.

In cadrul intalnirii a fost prezentat si discutat referatul "Impactul interzicerii tratamentului cu neonicotinoide (NNI) asupra sectorului de seminte din Romania", care reprezinta punctul de vedere al AISR, AMSEM, AIPROM, LAPAR si PRO AGRO.

Au fost discutate pierderile inregistrate de fermieri romani din cauza interzicerii tratamentului semintelor cu neonicotinoide, precum si modul in care afecteaza albinele utilizarea neonicotinoidelor in agricultura. S-a apreciat ca impactul asupra albinelor ar putea fi mai degraba datorat stropirii cu NNI, decat tratarii semintelor cu aceste substante.

La finalul intalnirii, participantii au agreat ca se impune transmiterea Comisiei Europene a unei scrisori de informare privind pierderile inregistrate de agricultura si economia Romaniei din cauza interzicerii utilizarii neonicotinoidelor la tratarea semintelor, insotita de studiul recent al producatorilor de seminte "Impactul interzicerii tratamentului cu neonicotinoide asupra sectorului de seminte din Romania".

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Pentru a putea obtine despagubiri de la Uniunea Europeana trebuie realizate in Romania studii de catre agricultori si apicultori cu date experimentale care sa demonstreze pagubele inregistrate de agricultura romaneasca prin interzicerea tratarii semintelor cu neonicotinoide.

Cei prezenti au conchis ca ar fi util sa se permita tratarea semintelor pentru export in tari terte, pentru inceput.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016