Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Diverse

Franta a anuntat ca e pregatita sa nationalizeze marile companii, daca situatia o va impune.
"Nu voi ezita sa folosesc toate mijloacele disponibile pentru a proteja marile companii franceze. Aceasta poate fi facuta prin recapitalizare, prin preluarea unei participatii sau chiar putem folosi termenul de nationalizare, daca va fi necesar", a declarat oficialul francez, fara a preciza care firme ar putea fi tratate ca prioritare.
De asemenea, Le Maire a salutat decizia prin care Autoritatea de Reglementare a Pietelor Bursiere din Franta a emis marti interdictii in ceea ce priveste vanzarea in lipsa (short-selling) pentru actiunile franceze a peste 92 de companii, dupa ce bursele europene au inregistrat cele mai mari pierderi din istorie. Institutia a informat ca decizia ar putea fi extinsa cu pana la o luna, daca va fi necesar. Printre companiile vizate de interdictie se afla BNP Paribas, Renault si Air France KLM.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Vanzarea in lipsa (short-selling) permite unui investitor sa vanda pe piata actiuni pe care nu le are in proprietate la momentul efectuarii tranzactiei, dar pe care acesta le-a imprumutat in prealabil, urmand ca, ulterior, sa le rascumpere la un pret mai mic pentru a le da inapoi celui de la care le-a imprumutat in prima faza. Astfel, o actiune vanduta in lipsa la un pret de 10 euro si rascumparata ulterior, cand nu mai valoreaza decat 8 euro, aduce investitorului un castig de 2 euro.
Banca de investitii a statului francez (Bpifrance) detine participatii inclusiv la Renault, Engie, Orange, grupul PSA si Air France-KLM.
Tot marti, Bruno Le Maire a anuntat ca Parisul va mobiliza 45 de miliarde de euro pentru masurile de criza in favoarea companiilor franceze, in contextul in care este de asteptat ca economia franceza sa se contracte cu 1% in acest an, din cauza epidemiei cauzate de coronavirus.
''Nu dorim falimente'', a declarat Le Maire, pentru postul de radio RTL.
Luni, presedintele francez Emmanuel Macron a afirmat ca guvernul sau va garanta credite in valoare de 300 de miliarde de euro pentru a ajuta companiile sa depaseasca actuala criza provocata de epidemia COVID-19.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 4.5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News