Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Franta nu va mai produce la fel de mult foie gras
Gastele si ratele din Franta pot rasufla usurate, intrucat Hexagonul anticipeaza o noua scadere pentru productia de foie gras. Iata de ce!
Foie gras este produs din ficatul gastelor si al ratelor ingrasate cu cereale. In 2021, productia de foie gras a Frantei a scazut cu 20% comparativ cu 2020, pana la 11.674 de tone, iar incepand din 2019 si pana in 2021 productia a inregistrat un declin total de 30%.
Gripa aviara este o boala virala foarte contagioasa, care apare in principal la pasarile de curte si la pasarile de apa salbatice. Virusurile gripei aviare sunt virusuri cu patogenitate ridicata sau scazuta in functie de caracteristica moleculara a virusului si de capacitatea acestuia de a provoca boli si mortalitate la pui.
O tulpina extrem de agresiva H5N1 a gripei aviare s-a raspandit extrem de rapid in ultimele luni in Europa, ceea ce a determinat autoritatile din mai multe tari sa recurga la sacrificarea pe scara larga a pasarilor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
"Sectorul nostru trece printr-o criza foarte grava, poate cea mai grava cu care s-a confruntat vreodata", a declarat Eric Dumas, presedintele asociatiei producatorilor de foie gras (CIFOG).
Inchidere completa a fermelor de pasari din zona de sud-vest a Frantei, care este responsabila pentru 40% din productia de foie gras a Frantei, a permis limitarea numarului de focare de gripa din regiune astfel ca aici productia ar urma sa reporneasca in data de 29 martie.
Insa un val neasteptat de focare aparute de la finele lunii februarie in regiunea Pays de Loire, care pana acum a fost relativ scutita, a inrautatit si mai mult prognozele deoarece aceasta regiune furnizeaza 72% din pasarile necesare pentru reluarea productiei, au avertizat producatorii.
De asemenea, producatorii francezi de foie gras au cerut o majorare a preturilor pentru a putea face fata cresterii costurilor cu energia si nutreturile deoarece ratele sunt hranite in principal cu porumb.
Franta este responsabila pentru aproximativ 70% din productia mondiala de foie gras.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News