Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Iarasi promisiuni: despre reabilitarea sistemului national de irigatii

iarasi-promisiuni-despre-reabilitarea-sistemului-national-de-irigatii

Romania ar putea beneficia in viitorul buget al Uniunii Europene pentru perioada 2014 - 2020 de fonduri structurale pentru sectorul de irigatii, aceasta fiind, pe langa cresterea subventiilor pentru fermieri, una dintre prioritatile Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a spus, miercuri, ministrul de resort, Daniel Constantin, intr-o conferinta de specialitate, informeaza Agerpres.


"Canalul Siret-Baragan poate fi finantat pe partea de infrastructura din fonduri de coeziune, iar conectarea fermelor la aceste sisteme ar putea fi facuta prin Politica Agricola Comuna. in 2012, fermierii romani au beneficiat de un buget mai mare de la UE, circa 1,5% din PIB, decat de la bugetul de stat - 0,9%, ceea ce nu este firesc, tinand cont de aportul agriculturii la structura Produsului Intern Brut, in 2011. De aceea, dorim sa incepem, de la 1 ianuarie 2014, programul de reabilitare a sistemului de irigatii", a spus ministrul Agriculturii.

Un studiu al Bancii Mondiale arata ca in Romania se pot reabilita instalatiile pentru sisteme de irigatii care sa deserveasca circa 800.000 de hectare cu o suma care se apropie de 400 de milioane de euro.

"Avem solicitari pentru irigarea a 300.000-400.000 de hectare, dar din cauza costurilor ridicate nu se pot iriga decat 70.000, poate maximum 100.000 de hectare", a precizat Daniel Constantin.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


Cu privire la fermieri si la pierderile pe care acestia le-ar putea avea in urma conditiilor meteo nefavorabile, ministrul Constantin a facut referire la un act normativ existent deja, prin care se stipuleaza ca acestia vor fi ajutati, insa in anumite conditii.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016