Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
INS: Importurile de lapte au crescut cu 62 la suta
Potrivit datelor statistice intocmite la nivelul anului trecut, importurile de lapte au cunoscut o adevarata explozie, concomitent cu scaderea cantitatii de lapte colectate de la fermierii autohtoni.
Anul 2013 a consemnat o crestere considerabila a importurilor de lapte, specialistii in domeniu catalogand acest fenomen drept o reala „explozie”. Datele au fost furnizate de Institutul National de Statistica, conform buletinului statistic pentru anul precedent, importurile de lapte contractate de procesatori cunoscand o crestere cu 62 la suta, ceea ce inseamna o cantitate cu 36.838 de tone mai mare decat cea importata in 2012.
Totodata, comparativ cu anul precedent, cantitatea de lapte de vaca achizitionat de unitatile procesatoare de la exploatatiile agricole si centrele de colectare locale a scazut cu 5473 tone, ceea ce reprezinta un procent de 0,6 la suta. In acelasi timp, cantitatile de lapte brut procesat din alte specii au crescut in anul 2013 fata de anul anterior, la productia de lapte de capra remarcandu-se in mod deosebit o crestere cu 2439 tone, adica 52,1 la suta.
Tot anul trecut, productia principalelor produse lactate a manifestat o tendinta ascendenta, cea mai mare crestere a productiei avand loc la smantana de consum cu 5929 tone, ceea ce inseamna un plus de 12,4 la suta fata de anul 2012. Cresteri semnificative ale productiei in anul 2013 faţa de anul precedent pot fi mentionate si la lapte acidulat,cu 13348 tone, unt cu 511 tone, lapte de consum cu 10917 tone si branzeturi, inclusiv urda, cu 3375 tone.
Evolutia cantitatii de branza obtinuta exclusiv din lapte de vaca s-a mentinut in aceeasi tendinta ascendenta, iar productia de lapte praf si cea de branzeturi topite a crescut, de asemenea, cu 70 tone, respectiv cu 65 tone in 2013, fata de anul 2012.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
Din Romania, cele mai mari cantitati de lapte de vaca s-au colectat in regiunile Centru (36,4 la suta), Nord-Est (21,1 la suta ) si Nord-Vest (19,5 la suta). Laptele de consum s-a produs cu preponderenta in regiunile Centru (46,2 la suta), Nord-Est (20,3 la suta) si in Nord-Vest (16,9 la suta). Regiunile Bucuresti-Ilfov, Centru si Sud-Muntenia detin peste trei sferturi din productia de produse lactate proaspete, respectiv smantana si laptele acidulat.
Statisticile mai indica faptul ca cele mai mari cantitati de unt s-au produs in regiunile Centru (46,1 la suta), Vest si Nord-Vest (peste 15,0 la suta fiecare) si Nord-Est (15,5 la suta). Branza s-a produs, indeosebi, in regiunile Centru (36,2 la suta), Nord-Vest (19,3 la suta), Nord-Est (18,5 la suta) si Sud-Muntenia (14,9 la suta).
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi