Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ioan Utiu, MADR: Vrem sa atragem un numar cat mai mare de investitori, de tineri si de specialisti catre satele de la munte
Declaratia a fost facuta cu ocazia unei vizite a oficialilor MADR la expozitia internationala de animale de rasa si echipamente pentru zootehnie „ZEFA –Festivalul de la munte”.
In cadrul evenimentului, secretarul de stat Ioan Utiu a reiterat preocuparea MADR de a sprijini dezvoltarea agriculturii si a subliniat oportunitatea de a accesa fondurile europene nerambursabile disponibile prin noile masuri ale Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020, care vor contribui la cresterea sectorului zootehnic din Romania, evidentiind importanta zonei montane in ansamblul economiei agroalimentare a Romaniei.
„Zona montana reprezinta 30% din suprafata Romaniei si dorim ca, prin politicile si strategiile elaborate de Ministerul Agriculturii, sa punem bazele unei dezvoltari durabile, sa o transformam intr-un element emergent al economiei. De asemenea, aceste masuri de sprijin au ca scop si atragerea unui numar cat mai mare de investitori, de tineri si de specialisti catre satele de la munte, care, prin specificul lor, prezinta numeroase oportunitati pentru cei care doresc sa puna bazele unei afaceri”, a declarat secretarul de stat Ioan Utiu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Cu prilejul deplasarii in judetul Suceava, secretarul de stat Ioan Utiu a efectuat si o prima vizita de lucru la sediul Agentiei Zonei Montane si al CEFIDEC din Vatra Dornei, inclusiv la sediul Centrului de Economie Montana – CEMONT, al Institutului National de Cercetari Economice „Costin C. Kiritescu” - din cadrul Academiei Romane - aflat in faza finala de constructie. Vizita a inclus si obiective agro-zootehnice si agroalimentare, pensiuni agroturistice si pastravarii din bazinul Dornelor, sediul Parcului National Calimani, al Federatiei Agricultorilor de Munte-Dorna, al Forumului Montan din Romania si al Centrului de Practica Montanologica al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Iasi.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiIdei de afaceri in agricultura