Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ioan Utiu, MADR: Vrem sa atragem un numar cat mai mare de investitori, de tineri si de specialisti catre satele de la munte

ioan-utiu-madr-vrem-sa-atragem-un-numar-cat-mai-mare-de-investitori-de-tineri-si-de-specialisti-catre-satele-de-la-munte

Declaratia a fost facuta cu ocazia unei vizite a oficialilor MADR la expozitia internationala de animale de rasa si echipamente pentru zootehnie „ZEFA –Festivalul de la munte”.


Secretarul de stat Ioan Utiu, alaturi de profesor dr. Radu Rey, consilier al ministrului, Gheorghe Neata, director general pentru zootehnie in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, si dr. ec. Lazar Latu, directorul general al Agentiei Zonei Montane, au participat la expozitia internationala de animale de rasa si echipamente pentru zootehnie „ZEFA” – „Festivalul de la munte”, care s-a desfasurat in perioada 26-29 iunie 2015, in comuna Dorna Candreni, judetul Suceava.
 
In cadrul evenimentului, secretarul de stat Ioan Utiu a reiterat preocuparea MADR de a sprijini dezvoltarea agriculturii si a subliniat oportunitatea de a accesa fondurile europene nerambursabile disponibile prin noile masuri ale Programului National de Dezvoltare Rurala  (PNDR) 2014-2020, care vor contribui la cresterea sectorului zootehnic din Romania, evidentiind importanta zonei montane in ansamblul economiei agroalimentare a Romaniei.
 
„Zona montana reprezinta 30% din suprafata Romaniei si dorim ca, prin politicile si strategiile elaborate de Ministerul Agriculturii, sa punem bazele unei dezvoltari durabile, sa o transformam intr-un element emergent al economiei. De asemenea, aceste masuri  de sprijin au ca scop si atragerea unui numar cat mai mare de investitori, de tineri si de specialisti catre satele de la munte, care, prin specificul lor, prezinta numeroase oportunitati pentru cei care doresc sa puna bazele unei afaceri”, a declarat secretarul de stat Ioan Utiu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Cu prilejul deplasarii in judetul Suceava, secretarul de stat Ioan Utiu a efectuat si o prima vizita de lucru la sediul Agentiei Zonei Montane si al CEFIDEC din Vatra Dornei, inclusiv la sediul Centrului de Economie Montana – CEMONT, al Institutului National de Cercetari Economice „Costin C. Kiritescu” - din cadrul Academiei Romane - aflat in faza finala de constructie. Vizita a inclus si obiective agro-zootehnice si agroalimentare, pensiuni agroturistice si pastravarii din bazinul Dornelor, sediul Parcului National Calimani, al Federatiei Agricultorilor de Munte-Dorna, al Forumului Montan din Romania si al Centrului de Practica Montanologica al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Iasi.
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016