Liberalizarea pietei funciare va impune conditii strainilor care vor pamant romanesc
Publicat la data de 05 Iul. 2013 in:
Diverse Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a facut cateva comentarii in legatura cu liberalizarea pietei funciare de la 1 ianuarie 2014. Acesta a vorbit despre posibilitatea de a pune conditii strainilor care intentioneaza sa cumpere terenuri in Romania.
Ministrul a mai mentionat de existenta a doua legi, care vor fi reevaluate de Parlament. Una dintre acestea se refera la transformarea Agentiei Domeniilor Statului (ADS) intr-o agentie de administrare si de reglementare a pietei funciare, care va aviza toate tranzactiile funciare.
„In momentul acela, acea agentie va avea posibilitatea sa isi exercite un drept de preemtiune, care cred ca va exista pana la urma in Romania, fie din partea statului, fie a vecinului, fie a celui care a arendat terenul. Vom stabili ordinea prioritatilor, cel care va avea primul drept de preemtiune.
De asemenea, legea va stabili daca vom pune o anumita limita 25-50-500 de hectare. Vom stabili dupa dezbatere, daca vor exista astfel de conditionari vizavi de vanzarea de terenuri spre persoane fizice straine. Sunt convins ca in luna octombrie-noiembrie vom avea ambele legi aprobate, astfel incat sa putem sa oferim competivitate fermierilor din Romania”, a declarat Constantin.
Constantin a mai spus ca, fiind un stat european, trebuie sa acceptam libera circulatie a bunurilor si marfurilor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
„Trebuie sa acceptam. Suntem stat european, iar la baza formarii Uniunii Europene au stat libera circulatie a bunurilor si marfurilor. Libera circulatie a activelor, de asemenea, a stat la baza conceptului de UE, de piata unica. Intr-adevar are un alt simbol, aparte pentru romani, si trebuie sa luate masuri. Cine a vrut, a putut sa cumpere teren in Romania si pana acum prin societati pe care le-a infiintat, nu a fost niciun fel de limitare”, a mai spus acesta.
Sursa foto: www.sxc.hu
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>