Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Luni este Ziua Nationala a Medicului Veterinar
La 15 mai 1861, printr-un decret semnat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, a inceput sa functioneze Scoala de Medicina Veterinara, in cadrul Scolii de Medicina si Farmacie, infiintata si condusa de Carol Davila.
Data de 15 mai a fost aleasa pentru ca are mai multe semnificatii pentru medicina veterinara romaneasca.
La 15 mai 1861, printr-un decret semnat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, a inceput sa functioneze Scoala de Medicina Veterinara, in cadrul Scolii de Medicina si Farmacie, infiintata si condusa de Carol Davilla.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
Pe de alta parte, zece ani mai tarziu, la 15 mai 1871, 14 medici veterinari au semnat o „Declaratiune”, care a stat la baza infiintarii Societatii de Medicina Veterinara, recunoscuta ca persoana juridica la 4 august 1919, prin Decretul Lege nr. 3298 al Regelui Ferdinand I.
La 29 iunie 1914, la un an de la cel de-al III-lea Congres National de Medicina Veterinara, a avut loc sedinta de constituire a Asociatiei Generale a Medicilor Veterinari din Romania, acesteia revenindu-i problemele profesionale, de ajutorare si de deontologie, care avea sa functioneze in paralel cu Societatea de Medicina Veterinara, ce urma sa se ocupe de problemele stiintifice.
In 1949, insa, atat activitatea Asociatiei, cat si cea a Societatii au fost suspendate. La 15 mai 1971, s-a reluat activitatea Societatii de Medicina Veterinara, iar la 17 ianuarie 1990, Societatea si-a schimbat denumirea in Asociatia Medicilor Veterinari din Romania.
La cel de-al VII-lea Congres National de Medicina Veterinara, Consiliul National al AMVR, intrunit la 24 octombrie 1997, a stabilit revenirea Asociatiei la denumirea de la inceput — Asociatia Generala a Medicilor Veterinari din Romania.
Scoala de Medicina Veterinara, infiintata in anul 1861, a obtinut, in 1883, statutul de Scoala Superioara de Medicina Veterinara, in acelasi an trecand de la Ministerul Instructiunii in subordinea Ministerului Agriculturii.
Profesorul Alexandru Locusteanu, care se afla la conducerea institutiei, a inceput demersurile pentru construirea unor cladiri proprii, achizitionandu-se, in cele din urma, 3 ha de teren, intre Splaiul Independentei si strada Izvor.
In anul 1921, Scoala Superioara de Medicina Veterinara a fost transformata in Facultate, fiind, la acea vreme, singura facultate de medicina veterinara din Balcani. Pana in anul 1948, Facultatea a fost integrata in Universitatea Bucuresti, iar din 1948 apartine Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti.
Profesia de medic veterinar este o profesie liberala si independenta, cu organizare autonoma reglementata. In anul 1998, s-a infiintat Colegiul Medicilor Veterinari, care functioneaza ca forma de organizare autonoma, non-guvernamentala, apolitica si non-profit.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi