Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR: Preturile au revenit la valorile initiale

madr-preturile-au-revenit-la-valorile-initiale

Seful MADR, Adrian Oros, anunta ca preturile au revenit la valorile initiale.


"Deocamdata, nu este vorba despre o problema de productie sau probleme de aprovizionare. Discutam despre o modificare a comportamentului cumparatorului. Acum constatam ca marfa este din abundenta si majoritatea preturilor au revenit la valorile initiale, cu exceptia produselor din import. Foarte multi dintre producatorii nostri mici, de legume, de fructe, de carne aveau ca beneficiar sistemul HoReCa. Stocuri sunt. Pe de o parte, sunt stocuri foarte mari la unele sortimente, pe de alta parte la ceea ce venea din import sunt probleme, pentru ca nu sunt cantitati suficiente, nu se asigura o anumita ritmicitate cu care eram obisnuiti inainte de inceperea crizei. Trebuie sa ne obisnuim cu aceasta criza si sa intelegem ca nu o sa fie ca intr-o perioada normala, dar trebuie sa facem eforturi sa trecem cat mai usor peste ea, fiecare dintre noi", a spus Oros.
 
Ministrul de resort a subliniat, din nou, ideea ca nu este benefic ca statul sa plafoneze, in mod arbitrar, preturile la raft, dar "daca lucrurile se vor agrava si daca unii nu vor respecta aceste reguli, sigur ca va fi nevoie si de interventie".
 
"Nu este benefic ca statul, in mod arbitrar, sa plafoneze pretul la raft. Aceasta plafonare a preturilor ar trebui sa fie consecinta intelegerii intre producator, procesator si comerciant in care fiecare inel al acestui lant trofic sa negocieze marja de adaos sau marja de profit in asa fel incat toti sa treaca peste aceasta criza. Pe unele filiere de produs, acest lucru se intampla. Daca lucrurile se vor agrava si daca unii nu vor respecta aceste reguli, sigur ca va fi nevoie si de interventia statului, dar pana atunci Protectia Consumatorului sau cei de la Consiliul Concurentei pot sa ia masuri asupra celor care nu respecta aceste reguli de bun simt. Nu as vrea sa se ajunga ca statul sa impuna niste preturi, pentru ca acestea ar fi impuse arbitrar si ar fi foarte, foarte greu de gestionat. Primii care ar pierde ar fi producatorii si procesatorii mici, care de regula sunt romani. Cei mari ar rezista pe piata, au stocuri si suficienta forta", a afirmat demnitarul.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Acesta a sustinut ca fiecare stat membru va fi afectat de aceasta criza intr-o oarecare masura si conteaza foarte mult cat timp dureaza aceasta problema.
 
"Cu siguranta, intr-o oarecare masura, fiecare stat membru va fi afectat de aceasta criza si conteaza foarte, foarte mult cat de mult dureaza aceasta criza. Acest lucru depinde si de noi. Toate masurile care s-au luat si trebuie luate pentru a diminua consecintele acestei viroze care este destul de pacatoasa sigur ca s-au rasfrant in general asupra economiei, dar si asupra agriculturii si industriei alimentare, inclusiv a comertului cu alimente. La videoconferinta pe care am avut-o saptamana trecuta cu Uniunea Europeana, toti ministri Agriculturii am cazut de acord ca trebuie sa existe acele culoare verzi de transport pentru marfuri si pentru alimente, la fel cum trebuie sa existe si pentru medicamente si pentru dispozitive medicale", a explicat Adrian Oros.
 
Potrivit ministrului Agriculturii, pentru fructele care vin din alte zone decat Uniunea Europeana (UE) va fi o problema in perioada crizei, ca urmare a faptului ca transporturile vor fi mult ingreunate, insa in cazul fructelor produse in spatiul comunitar "nu ar trebui sa fie probleme foarte mari".

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit

Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016