Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR: Romania produce suficient pentru consumul intern

madr-romania-produce-suficient-pentru-consumul-intern

Seful MADR da asigurari ca Romania produce suficient pentru consumul intern si stocurile sunt la un nivel satisfacator.


"In Ministerul Agriculturii facem monitorizarea stocurilor in permanenta, atat la nivelul comerciantilor si furnizorilor de cereale, cat si la nivelul industriei de morarit si panificatie. De asemenea, sunt intocmite zilnic rapoarte cu privire la situatia stocurilor de cereale din depozitele autorizate si din zonele de comercializare, pentru a fi pregatiti sa intervenim cu masurile adecvate. Datele la zi arata ca sunt suficiente stocuri de materie prima, asadar romanii nu trebuie sa isi faca griji din acest punct de vedere. Romania produce suficient pentru acoperirea consumului intern si are capacitatea de a se sustine singura din punct de vedere alimentar", a declarat Adrian Chesnoiu.
 
Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, seful MADR a avut marti, la sediul institutiei, o intalnire de lucru cu reprezentantii Asociatiei Romane a Comerciantilor de Produse Agricole (ARCPA) si cu cei ai Patronatului Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase - ROMPAN.
 
Discutiile au avut loc in contextul actiunii de monitorizare a stocurilor de cereale de catre Ministerul Agriculturii, demarata ca urmare a schimbarilor survenite pe piata internationala dupa declansarea agresiunii militare a Rusiei asupra Ucrainei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Ministrul Agriculturii a transmis celor prezenti la discutii ca, potrivit analizei realizate de MADR, in acest moment exista pe piata o cantitate de grau suficienta pentru a acoperi necesarul pentru industria de panificatie, necesarul pentru furajare, precum si pentru acoperirea cantitatilor contractate la export.
 
La randul sau, Aurel Popescu, presedintele ROMPAN, a solicitat o analiza a balantei graului, astfel incat sa fie asigurate cantitatile pentru panificatie pana la noua recolta. "Am solicitat aceasta intalnire cu principalii cumparatori de grau in prezenta domnului ministru pentru face o analiza a balantei graului, astfel incat sa avem asigurate cantitatile pentru panificatie pana la noua recolta si pentru a se nu crea probleme in aprovizionarea populatiei. Consider ca printr-o monitorizare foarte atenta a achizitiilor de grau pentru consum intern si, eventual, pentru export vom reusi sa realizam ce ne-am propus, adica sa nu avem goluri in aprovizionarea cu grau a morilor", a spus Popescu, citat in comunicat.
 
In aceste context, presedintele Asociatiei Romane a Comerciantilor de Produse Agricole (ARCPA), Vasile Varvaroi, a precizat ca alaturi de asigurarea stocurilor de grau pentru consumul populatiei este importanta mentinerea Romaniei ca un partener solid si predictibil pe pietele internationale.
 
"Am fost si ramanem adeptii dialogului. Acest lucru este cu atat mai important astazi, in contextul crizei declansate de agresiunea ruseasca din Ucraina. Credem ca este datoria noastra sa ne asiguram ca exista suficiente stocuri de grau la nivel national pentru a acoperi consumul populatiei pana la noua recolta, dar si sa mentinem Romania ca un partener solid si predictibil pe pietele internationale (...)", a subliniat Varvaroi.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016