Mai putini bani pentru APDRP in perioada 2014-2020
Publicat la data de 10 Sep. 2013 in:
Diverse Fondurile alocate proiectelor din perioada 2014-2020, de catre Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), vor fi cu 1 miliard de euro mai mici decat suma alocata perioadei 2007-2013, cand agentia a avut disponibile 7,1 miliarde de euro. De asemenea, si numarul de masuri pentru care sunt necesari banii va fi redus la jumatate.
„Vom restructura numarul de masuri la 9-10 si vom directiona acesti bani catre domeniile unde sunt necesari. (…) Lucram pentru prezentarea datelor pentru viitoarea structura a programului 2014-2020”, a precizat directorul general adjunct al sectiei de Implementare Tehnica din cadrul APDRP, Nicolae Popa.
Cu toate acestea, masurile referitoare la infrastructura rurala, dezvoltarea si modernizarea exploatatiilor agricole, procesarea produselor agricole, infiintarea intreprinderilor mici si mijlocii si sustinerea tinerilor din mediul rural, vor beneficia in continuare de finantare.
Potrivit directorului APDRP, Nicolae Popa, agentia are in plan reducerea timpului de evaluare a proiectelor la 2-3 luni. Acesta a mai adaugat ca pana in momentul de fata, pe perioada 2007-2013, au fost absorbite fonduri intr-un procent de 76 la suta.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
„In momentul de fata suntem pe finalul programului. Vom ajunge la un grad de absorbtie de 95%, pentru ca platile se fac pana in decembrie 2015”, a mai adaugat Nicolae Popa.
In perioada 2007-2013 au fost aprobate un numar de 67 de mii de proiecte pentru finantare, dintr-un total de 140 de mii de proiecte depuse, acestea fiind evaluate la 18 miliarde de euro.
Sursa foto: www.sxc.hu
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>