Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Miere contrafacuta, pe rafturile marilor magazine

miere-contrafacuta-pe-rafturile-marilor-magazine

Acest fapt a fost dovedit in urma unor verificari efectuate de Federatia Asociatiilor Apicole din Romania Romapis in supermaket-uri, mierea cumparata de aici fiind supusa unor analize.


Romapis a anuntat in cursul acestei saptamani ca a depistat in mai multe magazine din reteaua Selgros si Kaufland borcane pe eticheta carora scria „miere de salcam”, insa produsul continut nu avea aproape nimic in comun cu mierea naturala.
 
Descoperirea a fost facuta cu ocazia unor verificari pe care Romapis le-a efectuat in retelele marilor magazine, de pe rafturile acestora fiind achizitionata miere aflata la vanzare, care apoi a fost supusa unor analize in cadrul laboratorului ICDA Bucuresti.
 
„Mierea de salcam” achizitionata din magazinele Selgros si Kaufland a ajuns in laboratoarele institutului, iar in urma analizelor efectuate s-a constatat ca unele  produse nu contineau nici macar o urma de floare de salcam si nici macar nu puteau fi incadrate in categoria mierii naturale.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Analizele au stabilit ca ingredientul de baza era glucoza industriala, mostrele continand in proportii diferite rapita, floarea soarelui, tei, paducel, insa , nici urma de salcam.
 
Subiectul este si in atentia ministrului Agriculturii, care declara zilele trecute in cadrul unui interviu ca „ramane de vazut cine isi asuma vina pentru punerea pe piata a unui astfel de produs, nu stiu daca a fost comerciantul sau apicultorul in sine. Este posibil sa fie ambii vinovati la un anumit moment de o astfel de practica. Cert este ca ar trebui ca noi, institutii ale staului, sa veghem mai mult la ce ajunge pe masa consumatorului pentru ca atunci cand denumesti un produs miere naturala iar ea este industriala inseamna ca pacalesti consumatorul iar acesta isi pierde increderea in tine ca si producator. Desi nu toata mierea este de o astfel de calitate”.
 
In fotografia atasata acestui articol puteti consulta tabelul cu principalii producatori a caror miere a fost analizata si care au fost rezultatele acestor analize.

Sursa: apicultura-online.com

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016