
Recoltarea la CEAPA ESALOTA - ce este ceapa esalota, cum se mai numeste ceapa esalota, cultivarea la ceapa esalota. Hagima, hajma, vlasita.
Caracteristic la ceapa esalota este gustul iute, specific, mai pronuntat ca al cepei obisnuite. Ceapa esalota are mai multi bulbi infratiti sub o foaie comuna, asemeni usturoiului. Foile de ceapa esalota au culoarea de la rosu-caramiziu, cele exterioare, spre alb-violaceu, cele din interiorul bulbului principal.
Actualizare martie 2011: sinonime ceapă aşalotă: hagimă, agimă, hajmă, vlaşiţă
Este mai rezistenta la frig decat ceapa comuna si, la fel ca aceasta, creste pe soluri usoare, nisipoase, bine drenate si ingrasate. Se infiinteaza cultura prin despartirea bulbilor si plantarea lor pe randuri, in februarie-martie, in cazul culturii de primavara, sau toamna din septembrie, pentru culturile de toamna.
In cazul culturii de toamna, primavara timpuriu se poate recolta sub forma de ceapa verde. Daca bulbii au fost plantati primavara, ceapa se lasa pana in luna iulie-august, cand se scot din pamant cepele mature si se lasa sa se usuce la soare cateva zile, apoi se pot pastra vreme indelungata.
Ceapa esalota infloreste rar, de aceea, chiar daca este o planta perena, in conditiile de clima din tara noastra este tratata cel mai adesea ca o planta de cultura anuala, cu inmultire vegetativa, prin despartirea bulbilor.
Recoltarea la ceapa esalota
Actualizare martie 2011: sinonime ceapă aşalotă: hagimă, agimă, hajmă, vlaşiţă
Este mai rezistenta la frig decat ceapa comuna si, la fel ca aceasta, creste pe soluri usoare, nisipoase, bine drenate si ingrasate. Se infiinteaza cultura prin despartirea bulbilor si plantarea lor pe randuri, in februarie-martie, in cazul culturii de primavara, sau toamna din septembrie, pentru culturile de toamna.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
In cazul culturii de toamna, primavara timpuriu se poate recolta sub forma de ceapa verde. Daca bulbii au fost plantati primavara, ceapa se lasa pana in luna iulie-august, cand se scot din pamant cepele mature si se lasa sa se usuce la soare cateva zile, apoi se pot pastra vreme indelungata.
Ceapa esalota infloreste rar, de aceea, chiar daca este o planta perena, in conditiile de clima din tara noastra este tratata cel mai adesea ca o planta de cultura anuala, cu inmultire vegetativa, prin despartirea bulbilor.

Recoltarea la ceapa esalota
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 4.42 din 60 voturi
Urmareste-ne pe Google News