Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In 2021 incepe o noua etapa in programul de extindere a retelei de irigatii

in-2021-incepe-o-noua-etapa-in-programul-de-extindere-a-retelei-de-irigatii

Seful MADR spune ca in viitorul apropiat vor putea fi astfel irigate un milion de hectare de culturi agricole.


Petre Daea a anuntat zilele trecute ca din anul 2021 se va trece intr-o alta etapa de marire a suprafetelor agricole care vor putea fi irigate, in zone unde exista posibilitatea de acumulare a apei din precipitatii.
 
„Programul nostru prevede pe termen lung, incepand din 2021, sa intram in alte etape de marire a suprafetelor respective, pana la un milion de hectare, si ele vizeaza si aceste zone, aceste bazine hidrografice unde ai posibilitatea sa acumulezi apa din precipitatii prin baraje usor de facut si sa dirijam aceasta apa pe terenurile agricole. Am fost la Arad zilele acestea si este acolo Canalul Morilor, o lucrare extraordinar de importanta. Dupa 42 de ani acolo lucreaza excavatorul romanesc. Este o lucrare extraordinara care pleaca din Cris si merge 91 de kilometri, se varsa tot in Cris. Este un canal cu dubla functionalitate pentru a elimina apele in exces, pentru desecare, dar si pentru a asigura atunci cand vremea este potrivnica si nevoia de apa il impinge pe fermier sa irige. Este acolo un lant de mori, au fost create acolo 13 mori. Mai sunt cativa ani si facem 200 de ani de cand este canalul respectiv. Acum, acolo, se lucreaza. De asemenea la Paulesti, sistemul de irigatii. Peste tot in tara lucrarile sunt deschise ca urmare a acestui efort extraordinar din punct de vedere al alocarii banilor si al deciziei pentru ca aici, ca sa faci, trebuie sa vrei”, a precizat ministrul Agriculturii.
 
De asemenea, Petre Daea a oferit un exemplu in privinta productiei de porumb in momentul in care intervine sistemul de irigatii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
„Romania cultiva in jur de 2,5 milioane hectare cu porumb. Un milion de hectare cu porumb va intra obligatoriu prin succesiunea culturilor in asolamentul respectiv. Un milion de hectare, la o productie de 16 tone la hectar, realizeaza 16 milioane de tone. De diferenta pana 2,5 milioane de hectare, se obtin 5 tone in neirigat. Inseamna din capul locului 23 de milioane de tone de porumb”,  a mai explicat Petre Daea.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016