Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Nici anul acesta nu se va reusi extinderea retelei de irigatii
Aceasta, in ciuda faptului ca oficialii din MADR primit ca in 2016 se va demaraproiectul de rabilitare a infrastructurii principale de irigatii.
„Pentru a porni noul program de irigatii, reabilitarea infrastructurii primare de irigatii presupune un proces intreg, licitatii care dureaza sase luni. Sincer, am dubii ca demararea proiectului va permite pana la sfarsitul anului sa irigam hectare in plus”, a precizat in acest sens seful MADR.
Pe de alta parte, acesta a precizat ca se afla in analiza alte solutii de a furniza apa fermierilor, pe langa sistemul clasic de a prelua apa din Dunare, respectiv utilizarea lacurilor de acumulare care exista la Ministerul Energiei si Ministerul Mediului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
„Pe langa sistemul deja gandit de a prelua apa din Dunare mai exista cel putin inca doua solutii: utilizarea lacurilor de acumulare care exista si la Ministerul Energiei si la Ministerul Mediului. Exista deja un exemplu foarte bun care deja s-a aplicat in Dobrogea, cel al perdelelor forestiere, pentru a reusi sa asiguram o sursa de apa de incredere pentru fermieri”, a adaugat Irimescu.
Anul trecut s-au irigat putin peste 100.000 de hectare, desi suprafata contractata a depasit 330.000 de hectare, iar 823.000 ha erau efectiv pregatite pentru irigat de catre ANIF, dintr-un total viabil de 1,5 milioane de hectare.
Ministrul Agriculturii a reiterat joi ca stabilirea unui sistem eficient de irigatii se afla pe lista de prioritati a ministerului, mai ales ca exista prevazuta prin lege suma de un miliard de euro pentru perioada 2016-2020, aceasta urmand sa fie suplimentata cu cateva sute de milioane de euro prin Planul Juncker.
Reabilitarea infrastructurii principale de irigatii a fost si unul dintre obiectivele principale ale fostului sef de la Agricultura, Daniel Constantin, care "s-a luptat" pentru miliardul de euro din Legea irigatiilor pe urmatorii 5 ani, "indiferent de partid sau ministru".
Insa, in noul buget al MADR pentru anul 2016 s-a prevazut doar o suma de 135 de milioane de lei pentru imbunatatiri funciare, fata de cele 500 de milioane de lei cat era trecut in aceasta lege.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi