Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nici anul acesta nu se va reusi extinderea retelei de irigatii

nici-anul-acesta-nu-se-va-reusi-extinderea-retelei-de-irigatii

Aceasta, in ciuda faptului ca oficialii din MADR primit ca in 2016 se va demaraproiectul de rabilitare a infrastructurii principale de irigatii.


Ministrul Achim Irimescu a declarat zilele trecute ca demararea proiectului de reabilitare a infrastructurii principale de irigatii nu va permite, pana la sfarsitul anului, sa fie irigate mai multe hectare comparativ cu anul trecut.
 
„Pentru a porni noul program de irigatii, reabilitarea infrastructurii primare de irigatii presupune un proces intreg, licitatii care dureaza sase luni. Sincer, am dubii ca demararea proiectului va permite pana la sfarsitul anului sa irigam hectare in plus”, a precizat in acest sens seful MADR.
 
Pe de alta parte, acesta a precizat ca se afla in analiza alte solutii de a furniza apa fermierilor, pe langa sistemul clasic de a prelua apa din Dunare, respectiv utilizarea lacurilor de acumulare care exista la Ministerul Energiei si Ministerul Mediului.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Pe langa sistemul deja gandit de a prelua apa din Dunare mai exista cel putin inca doua solutii: utilizarea lacurilor de acumulare care exista si la Ministerul Energiei si la Ministerul Mediului. Exista deja un exemplu foarte bun care deja s-a aplicat in Dobrogea, cel al perdelelor forestiere, pentru a reusi sa asiguram o sursa de apa de incredere pentru fermieri”, a adaugat Irimescu.
 
Anul trecut s-au irigat putin peste 100.000 de hectare, desi suprafata contractata a depasit 330.000 de hectare, iar 823.000 ha erau efectiv pregatite pentru irigat de catre ANIF, dintr-un total viabil de 1,5 milioane de hectare.
 
Ministrul Agriculturii a reiterat joi ca stabilirea unui sistem eficient de irigatii se afla pe lista de prioritati a ministerului, mai ales ca exista prevazuta prin lege suma de un miliard de euro pentru perioada 2016-2020, aceasta urmand sa fie suplimentata cu cateva sute de milioane de euro prin Planul Juncker.
 
Reabilitarea infrastructurii principale de irigatii a fost si unul dintre obiectivele principale ale fostului sef de la Agricultura, Daniel Constantin, care "s-a luptat" pentru miliardul de euro din Legea irigatiilor pe urmatorii 5 ani, "indiferent de partid sau ministru".
 
Insa, in noul buget al MADR pentru anul 2016 s-a prevazut doar o suma de 135 de milioane de lei pentru imbunatatiri funciare, fata de cele 500 de milioane de lei cat era trecut in aceasta lege.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016