Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Numarul produselor traditionale atestate in Romania a ajuns la 386

numarul-produselor-traditionale-atestate-in-romania-a-ajuns-la-386

Totodata, alte 42 de produse au fost recunoscute pana acum de MADR ca produse obtinute dupa retete consacrate


Conform directorului general din cadrul MADR, Viorel Morarescu, ministerul pe care il reprezinta a atestat pana in prezent 386 de produse traditionale si a respins 193 de dosare, in timp ce alte 42 de produise au fost recunoscute ca produse obtinute dupa retete consacrate.
 
„Avem aprobate 386 de produse traditionale si 193 respinse, dar mai avem in analiza alte 69 de dosare. Procesul de inregistrare continua, trebuie doar sa existe interes din partea producatorilor, iar noi vom promova aceste produse pentru cresterea increderii consumatorului in produsele de calitate. Toate aceste produse atestate au fost controlate de Ministerul Agriculturii, de Ministerul Sanatatii, de ANSVSA si ANPC din punct de vedere al calitatii si trasabilitatii si nu au fost probleme. Vom face doua-trei controale pe an, deoarece ministerul si-a asumat o responsabilitate, si-a pus semnatura, logo, iar daca o autoritate garanteaza acel produs acest lucru inseamna ca produsul este sigur si de calitate”, a declarat  Morarescu.
 
Acesta a subliniat ca producatorii care si-au atestat produsele obtinute traditional au inregistrat vanzari cu 25% mai mari, deoarece consumatorii au identificat mult mai usor produsele.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon


Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Producatorii atestati au afirmat ca le-au crescut vanzarile cu 20-25% deoarece consumatorii au identificat mult mai usor produsele, dar si pentru ca MADR garanteaza pentru ele. De aceea noi trebuie sa ne asiguram ca exista o calitate constanta a produselor si nu apar probleme. In general, cei care s-au angajat sa produca astfel de produse sunt si ei, la randul lor, oameni seriosi. Consider ca un produs de calitate trebuie sa il faca si un om de calitate”, a mai precizat directorul MADR.
 
In ceea ce priveste produsele alimentare obtinute dupa retete consacrate, Viorel Morarescu apreciaza ca si in aceasta zona au inceput sa se miste lucrurile, 42 de astfel de produse primind deja atestarea autoritatii de resort.
 
„Exista interes si pentru atestarea produselor alimentare obtinute dupa retete consacrate, au inceput sa se miste si aici lucrurile. Sunt deja 42 de astfel de produse atestate, care pot fi cumparate prin marile lanturi de magazine din Romania. Avem 6 produse pe panificatie, 29 de produse din carne si 7 din lapte. Trebuie insa o educare si o informare a consumatorilor pentru ca nu multi stiu ce sunt aceste produse consacrate”, a subliniat reprezentantul Ministerului Agriculturii.
 
Dupa modificarea si inasprirea regulilor de atestare, numarul produselor traditionale romanesti s-a redus de peste 10 de ori, de la 4.500, la aproape 400 in prezent. La finele lui 2013, Romania era, tara cu cel mai mare numar de produse atestate la nivel national din Uniunea Europeana
 
Conform conditiilor din noua legislatie, produsul traditional trebuie in primul rand sa fie fabricat pe teritoriul Romaniei, nu trebuie sa fie obtinut in mod industrial si sa nu contina aditivi alimentari, iar procesul tehnologic si modul de procesare al produselor trebuie sa aiba o caracteristica traditionala, cu o reteta transmisa din generatii.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Idei de afaceri pentru 2021: 7 exemple insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Idei de afaceri pentru 2021: 7 exemple insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Planta erbacee cu bulb, cu frunze cilindrice si cu flori albe, roz sau albastre, care se prezinta î ...

Sunt plante la care semin?ele nu sunt închise in fruct. Semintele se afla la vedere si nu au fruct ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Idei de afaceri pentru 2021: 7 exemple insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Idei de afaceri pentru 2021: 7 exemple insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016