Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O treime din gospodariile agricole din Uniunea Europeana sunt in Romania

o-treime-din-gospodariile-agricole-din-uniunea-europeana-sunt-in-romania

In schimb, tara noastra se claseaza pe ultimele locuri in ceea ce priveste suprafata medie a unei astfel de gospodarii, conform datelor Oficiului European de Statistica.


Oficiul European de Statistica a dat publicitatii zilele acestea o serie de date referitoare la suprafetele agricole din Uniunea Europeana, date din care rezulta ca peste o treime din gospodariile agricole din Uniunea Europeana erau in 2013 in Romania, tara noastra numarand 3,7 milioane gospodarii agricole, respectiv 33,5% din numarul total din UE.
 
Pe locurile urmatoare se situeaza Polonia, cu 1,4 milioane de gospodarii reprezentand 13,2% din totalul UE, Italia, cu un milion de gospodarii sau 9,3% si Spania, cu aproape un milion sau 8,9% din numarul total de gospodarii agricole din UE.
 
Cu toate acestea, Romania se afla pe antepenultimul loc in UE cand vine vorba de suprafata medie a unei gospodarii agricole, care este de 3,6 hectare. La polul opus, gospodariile agricole cu cele mai mari suprafete de teren se gasesc in Cehia, unde suprafata medie a unei gospodarii agricole era in 2013 de 133 de hectare, Marea Britanie, 93,6 hectare, Slovacia, 80,7 hectare, Danemarca, 67,5 hectare, Luxemburg, 63 de hectare, Franta, 58,7 hectare, si Germania, 58,6 hectare.
 
Statisticienii precizeaza ca intre 2003 si 2013 numarul gospodariilor agricole a scazut in toate statele membre, exceptand Irlanda unde au crescut cu 2,9%. In decurs de un deceniu, numarul gospodariilor s-a redus la mai mult de jumatate in Slovacia, scadere de 67,1%, si Bulgaria, scadere de 61,8%. De asemenea au fost inregistrate scaderi semnificative in Italia (48,6%), Estonia (47,9%), Cehia(42,6%), Lituania (36,9%), Ungaria (36,5%), Letonia (35,4%) si Polonia (34,2%).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
In Romania, numarul gospodariilor agricole a scazut cu 19,1% intre 2003 si 2013, in timp ce suprafata medie a unei gospodarii agricole a crescut usor de la 3,1, pana la 3,6 hectare.
 
De asemenea, in 2013 aproape o treime din cele 10,8 milioane de ferme din UE erau gestionate de persoane cu varsta de cel putin 65 de ani. Ponderi semnificativ mai mari se inregistreaza in special in Portugalia, unde mai mult de jumatate (50,1%) din gestionarii gospodariilor agricole erau in 2013 persoane cu varsta de cel putin 65 de ani si in Romania, unde 41% din gestionarii gospodariilor agricole sunt persoane cu varsta de cel putin 65 de ani. In toate statele membre UE, cu exceptia Poloniei si Austriei, ponderea gestionarilor de gospodarii agricole cu o varsta mai mica de 35 de ani este sub 10%.
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton