Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oros, clarificari cu privire la PNS

oros-clarificari-cu-privire-la-pns

Fostul ministru al Agriculturii, Adrian Oros, vine cu o serie de clarificari in ceea ce priveste PNS - o decizie care il ajuta pe actualul sef al MADR.


"Desi cea mai mare parte a fermierilor stiu foarte bine cum stau lucrurile, de cateva zile spatiul public este poluat cu informatii false si adevaruri spuse pe jumatate. De aceea as vrea sa aduc cateva precizari privind stadiul elaborarii Programului National Strategic. Au fost trei cauze care au ingreunat negocierile si adoptarea Regulamentelor de baza, care s-au incheiat abia la inceputul lui decembrie 2021:
1.Schimbarea paradigmei in gandirea Politicii Agricole Comune prin adoptarea Pactului Ecologic European (Green Deal) cu cele doua strategii: Farm to Fork si Biodiversitate;
2.Reforma majora din perspectiva eligibilitatii (conformitatea platilor este inlocuita cu performanta utilizarii fondurilor);
3.Evolutia pandemiei Covid-19, cu toate consecintele", a scris Oros pe reteaua de socializare.
 
Potrivit sursei citate, pe baza acestor Regulamente, se creioneaza forma finala a Planul National Strategic pentru perioada 2023-2027, anii 2021 si 2022 fiind doi ani de tranzitie pentru care Romania a avut alocata suma totala de 6,2 miliarde euro.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
"Masurile de sprijin a investitiilor agricole si dezvoltare rurala, in valoare totala de 3,2 miliarde euro, au fost lansate incepand cu 28 iulie 2021, si au termen final de implementare decembrie 2025. In paralel, MADR, cu resurse umane proprii si cu asistenta Bancii Mondiale a lucrat la elaborarea PNS, in conditiile si termenii agreati in trialogul (Consiliu, Comisie si Parlament European), din iunie 2021, precum si pe baza datelor furnizate de analiza SWOT si analiza nevoilor agriculturii romanesti.

Suma alocata perioadei 2023-2027 este de 15,9 miliarde euro. In perioada 3 -24 noiembrie 2021, s-au facut 17 sesiuni de consultari cu 12 grupuri de lucru (160 entitati), cu partenerii sociali, pe principalele componente ale PNS, iar in 17 noiembrie 2021, in conferinta de presa, s-a prezentat draftul final al PNS", a subliniat fostul sef de la Agricultura.
 
El a mai precizat ca rezultatele negocierilor din Consiliul AgriFish, din trialogul de compromis, precum si stadiul elaborarii PNS au fost prezentate detaliat pe parcursul anilor 2020-2021 in conferinte de presa si la zeci de intalniri in tara, cu fermierii.
 
De asemenea, el sustine ca si la sedinta de Guvern din 14 iulie 2021 s-a facut o prezentare ampla a acestor aspecte, mentionand ca "pentru cei interesati in mod real de subiect", aceste date se gasesc pe site-ul MADR si pe pagina de Facebook a ministerului.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016