Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Patronatele din industria carnii cer TVA redus din acest an
Reprezentantii acestora au trimis o scrisoare deschisa premierului victor ponta in care argumenteaza aceasta solicitare.
Producatorii din industria carnii au facut un nou demers in incercarea de a convinge autoritatile sa reduca la 9 la suta valoarea TVA pentru carne si produsele din carne, incepand din acest an.
Acestia au trimis o scrisoare deschisa premierului Victor Ponta, in care ii cer acestuia sa ia masuri pentru ca TVA la aceste produse sa fie redus in 2015, aratand ca aceasta este singura modalitate de relansare a acestui sector dar si de diminuare a evaziunii fiscale si a reducerii preturilor in magazine.
Acestia saluta decizia guvernului de a reduce TVA pentru alimentele de baza, insa nu se declara de acord ca acest lucru sa se intample de anul viitor, pentru ca astfel, problemele cu care se confrunta producatorii din sectorul carnii se vor acutiza si vor deveni si mai greu de rezolvat, existand riscul ca masura reducerii TVA sa se dovedeasca una tardiva.
In scrisoarea deschisa trimisa pe adresa primului ministru si semnata de Asociatia Romana a Carnii, Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania si Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania se arata ca reprezentantii acestora „saluta decizia Guvernului Romaniei de introducere in noul Cod Fiscal a cotei de TVA de 9% pentru alimentele de baza, inclusiv pentru carne si preparate din carne. Din nefericire, reducerea TVA de la 24% la 20% in cursul anului 2015 si aplicarea cotei de 9% la carne si preparate din carne incepand cu 1 ianuarie 2016, nu va rezolva problemele stringente cu care se confrunta companiile din aceste domenii de activitate si anume reducerea evaziunii fiscale si relansarea economica a industriei producatoare de carne si preparate din carne”.
In document se mai arata ca scaderea TVa la carne si la produsele din carne incapand din acest an, este singura solutie viabila pentru a reduce evaziunea fiscala din acest sector si totodata, de diminuare a preturilor la raft.
Acestia au trimis o scrisoare deschisa premierului Victor Ponta, in care ii cer acestuia sa ia masuri pentru ca TVA la aceste produse sa fie redus in 2015, aratand ca aceasta este singura modalitate de relansare a acestui sector dar si de diminuare a evaziunii fiscale si a reducerii preturilor in magazine.
Acestia saluta decizia guvernului de a reduce TVA pentru alimentele de baza, insa nu se declara de acord ca acest lucru sa se intample de anul viitor, pentru ca astfel, problemele cu care se confrunta producatorii din sectorul carnii se vor acutiza si vor deveni si mai greu de rezolvat, existand riscul ca masura reducerii TVA sa se dovedeasca una tardiva.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
In scrisoarea deschisa trimisa pe adresa primului ministru si semnata de Asociatia Romana a Carnii, Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania si Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania se arata ca reprezentantii acestora „saluta decizia Guvernului Romaniei de introducere in noul Cod Fiscal a cotei de TVA de 9% pentru alimentele de baza, inclusiv pentru carne si preparate din carne. Din nefericire, reducerea TVA de la 24% la 20% in cursul anului 2015 si aplicarea cotei de 9% la carne si preparate din carne incepand cu 1 ianuarie 2016, nu va rezolva problemele stringente cu care se confrunta companiile din aceste domenii de activitate si anume reducerea evaziunii fiscale si relansarea economica a industriei producatoare de carne si preparate din carne”.
In document se mai arata ca scaderea TVa la carne si la produsele din carne incapand din acest an, este singura solutie viabila pentru a reduce evaziunea fiscala din acest sector si totodata, de diminuare a preturilor la raft.
Autor:
Florescu George
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News