Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Patronatele din industria carnii cer TVA redus din acest an

Reprezentantii acestora au trimis o scrisoare deschisa premierului victor ponta in care argumenteaza aceasta solicitare.
Producatorii din industria carnii au facut un nou demers in incercarea de a convinge autoritatile sa reduca la 9 la suta valoarea TVA pentru carne si produsele din carne, incepand din acest an.
Acestia au trimis o scrisoare deschisa premierului Victor Ponta, in care ii cer acestuia sa ia masuri pentru ca TVA la aceste produse sa fie redus in 2015, aratand ca aceasta este singura modalitate de relansare a acestui sector dar si de diminuare a evaziunii fiscale si a reducerii preturilor in magazine.
Acestia saluta decizia guvernului de a reduce TVA pentru alimentele de baza, insa nu se declara de acord ca acest lucru sa se intample de anul viitor, pentru ca astfel, problemele cu care se confrunta producatorii din sectorul carnii se vor acutiza si vor deveni si mai greu de rezolvat, existand riscul ca masura reducerii TVA sa se dovedeasca una tardiva.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In scrisoarea deschisa trimisa pe adresa primului ministru si semnata de Asociatia Romana a Carnii, Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania si Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania se arata ca reprezentantii acestora „saluta decizia Guvernului Romaniei de introducere in noul Cod Fiscal a cotei de TVA de 9% pentru alimentele de baza, inclusiv pentru carne si preparate din carne. Din nefericire, reducerea TVA de la 24% la 20% in cursul anului 2015 si aplicarea cotei de 9% la carne si preparate din carne incepand cu 1 ianuarie 2016, nu va rezolva problemele stringente cu care se confrunta companiile din aceste domenii de activitate si anume reducerea evaziunii fiscale si relansarea economica a industriei producatoare de carne si preparate din carne”.
In document se mai arata ca scaderea TVa la carne si la produsele din carne incapand din acest an, este singura solutie viabila pentru a reduce evaziunea fiscala din acest sector si totodata, de diminuare a preturilor la raft.
Acestia au trimis o scrisoare deschisa premierului Victor Ponta, in care ii cer acestuia sa ia masuri pentru ca TVA la aceste produse sa fie redus in 2015, aratand ca aceasta este singura modalitate de relansare a acestui sector dar si de diminuare a evaziunii fiscale si a reducerii preturilor in magazine.
Acestia saluta decizia guvernului de a reduce TVA pentru alimentele de baza, insa nu se declara de acord ca acest lucru sa se intample de anul viitor, pentru ca astfel, problemele cu care se confrunta producatorii din sectorul carnii se vor acutiza si vor deveni si mai greu de rezolvat, existand riscul ca masura reducerii TVA sa se dovedeasca una tardiva.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
In scrisoarea deschisa trimisa pe adresa primului ministru si semnata de Asociatia Romana a Carnii, Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania si Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania se arata ca reprezentantii acestora „saluta decizia Guvernului Romaniei de introducere in noul Cod Fiscal a cotei de TVA de 9% pentru alimentele de baza, inclusiv pentru carne si preparate din carne. Din nefericire, reducerea TVA de la 24% la 20% in cursul anului 2015 si aplicarea cotei de 9% la carne si preparate din carne incepand cu 1 ianuarie 2016, nu va rezolva problemele stringente cu care se confrunta companiile din aceste domenii de activitate si anume reducerea evaziunii fiscale si relansarea economica a industriei producatoare de carne si preparate din carne”.
In document se mai arata ca scaderea TVa la carne si la produsele din carne incapand din acest an, este singura solutie viabila pentru a reduce evaziunea fiscala din acest sector si totodata, de diminuare a preturilor la raft.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe:
- » TVA redus la 5% pentru produsele alimentare bio si cele traditionale
- » Peste doua tone de produse din carne, retrase de la comercializare
- » Exporturile de carne si produse din carne au depasit 380.5 milioane de euro anul trecut
- » Peste o tona si jumatate de carne si produse din carne retrase de pe piata de ANSVSA
- » Asociatia Romana a Carnii cere o perioada de adaptare la noile conditii pentru producatorii Salamului de Sibiu
Ultima ora
- » Bill Gates, cel mai mare proprietar de terenuri agricole din SUA
- » Nasui, Economie: E un blocaj pe Masura 2
- » AFIR, sesiune noua de proiecte pentru tinerii fermieri din strainatate
- » DSVSA Vrancea inchide o ferma de 30.000 de porci
- » E din ce in ce mai greu sa protejezi culturile de boli si daunatori
Comentarii
0 comentarii