Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Peste doua tone de produse din carne, retrase de la comercializare

peste-doua-tone-de-produse-din-carne-retrase-de-la-comercializare

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a verificat o cantitate de 60,17 tone de produse din carne, din care circa 8,67 tone nu se incadrau in prevederile legale privind protectia consumatorilor.


Inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) au retras de la comercializare 2,3 tone de produse din carne si au dat amenzi de peste 1,5 milioane lei ca urmare a verificarilor efectuate, in perioada 24 octombrie - 9 noiembrie 2018, la 1.127 operatori economici din intreaga tara.
 
Controlul a evidentiat ca la 711 operatori economici (63% din cei controlati) au fost constatate deficiente, motiv pentru care inspectorii au prelevat 71 esantioane de produse din carne. Rezultatele analizelor de laborator au aratat ca 14 esantioane (19,72 %) nu se incadrau in prevederile legale, in vigoare.
 
ANPC a verificat o cantitate de 60,17 tone de produse din carne, din care circa 8,67 tone (14,4%) nu se incadrau in prevederile legale privind protectia consumatorilor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Structura probelor prelevate a constat din 23 esantioane de salamuri din care 21,7% erau neconforme (5 esantioane), 10 esantioane de Salam de Vara din care 10% erau neconforme (un esantion), doua esantioane de Salam Victoria din care 50% erau neconforme (1 esantion), 9 esantioane de carnati din care 3 % erau neconforme (3 esantioane), 12 esantioane din alte sortimente din care 25% erau neconforme (3 esantioane), 6 sortimente de crenwursti din care 16,66% erau neconforme (un esantion), 7 esantioane de parizer din care toate erau conforme, 2 esantioane de cabanos din care toate erau conforme.
 
In urma deficientelor constatate, comisarii ANPC au dispus oprirea definitiva si retragerea de la comercializare a circa 2,3 tone de produse din carne, in valoare de 27.710 lei, produse cu parametrii neconformi sau cu data durabilitatii minimale depasita, oprirea temporara de la comercializare a circa 3,08 tone produse din carne, in valoare de 49.117 lei, pana la remedierea neconformitatilor constatate, aplicarea de 811 sanctiuni contraventionale dintre care 432 avertismente si 379 amenzi contraventionale in valoare de 1,502 milioane lei pentru incalcarea reglementarilor privind protectia consumatorilor.
 
Reprezentantii ANPC atrag atentia consumatorilor ca la cumpararea produselor din carne sa acorde deosebita la aspectul produsului, atat exterior cat si in sectiune, daca este posibil.
 
Nu trebuie achizitionate produsele la care suprafata este mazguita, lipicioasa, deshidratata, cu pete de mucegai, produse cu miros si culoare modificate, consistenta nespecifica sortimentului, cu grasime acumulata sub membrana, aspect de vechi etc.
 
Consumatorii nu trebuie sa cumpere produse preambalate neetichetate, iar pentru cele comercializate vrac este obligatorie inscrierea, la locul de comercializare, a datei durabilitatii datei limita de consum si a ingredientelor alergene.
 
Consumatorii ar trebui sa refuze produsele din carne pentru care aveti indoieli privind calitatea si modul de informare prin etichetare, precum si pe cele pe care nu este inscrisa data limita de consum sau daca aceasta este modificata sau depasita.
 
Inspectorii ANPC ii sfatuiesc pe consumatori sa nu cumpere produsele din carne din locuri neautorizate, in care comerciantul respectiv nu are posibilitatea sa asigure conditiile optime de transport, depozitare si comercializare.
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016