Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

In opinia lui Radu Timis, scaderea cotei generale de TVA de la 24% la 20%, operata la 1 ianuarie 2016, a insemnat noi ajustari ale preturilor in industria alimentara, dar chiar si in aceste conditii, pentru multi romani alimentele sunt prea scumpe.
Printr-un comunicat de presa remis recent, presedintele Asociatiei romane a Carnii, Radu Timis isi exprima opiniile in legatura cu efectele pe care le-a avut pe piata produselor agroalimentare decizia de reducere a TVA.
Acesta spune ca incepand din ianuarie 2016, preturile au continuat tendinta de scadere, pentru ca o serie de cheltuieli care intrau in costurile de productie ale preparatelor din carne si care inca erau taxate cu 24% TVA, au scazut la randul lor.
Radu Timis spune ca, in ciuda acestor reduceri, multi romani inca nu isi perimit sa isi achizitioneze din magazine toate alimentele necesare. „Suntem constienti ca pentru multi romani, din pacate, pretul alimentelor este inca mare in comparatie cu veniturile. Tocmai de aceea sustinem ca reducerea fiscalitatii, dublata de intensificarea activitatii de control, vor conduce la cresterea prosperitasii romanilor in doua feluri: prin reduceri de pret la raft si prin venituri bugetare crescute, rezultate din scaderea evaziunii fiscale, venituri ce ii pot ajuta pe cei mai saraci dintre concetatenii nostri”, precizeaza Radu Timis in comunicat.
Acesta a mai spus ca dupa scaderea TVA la 20%, in sectorul de preparate din carne, toti producatorii din Asociatia Romana a Carnii au operat reduceri semnificative de pret, de multe ori cu un procent mai mare decat ar fi rezultat matematic din scaderea TVA.
Acesta spune ca incepand din ianuarie 2016, preturile au continuat tendinta de scadere, pentru ca o serie de cheltuieli care intrau in costurile de productie ale preparatelor din carne si care inca erau taxate cu 24% TVA, au scazut la randul lor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Radu Timis spune ca, in ciuda acestor reduceri, multi romani inca nu isi perimit sa isi achizitioneze din magazine toate alimentele necesare. „Suntem constienti ca pentru multi romani, din pacate, pretul alimentelor este inca mare in comparatie cu veniturile. Tocmai de aceea sustinem ca reducerea fiscalitatii, dublata de intensificarea activitatii de control, vor conduce la cresterea prosperitasii romanilor in doua feluri: prin reduceri de pret la raft si prin venituri bugetare crescute, rezultate din scaderea evaziunii fiscale, venituri ce ii pot ajuta pe cei mai saraci dintre concetatenii nostri”, precizeaza Radu Timis in comunicat.
Acesta a mai spus ca dupa scaderea TVA la 20%, in sectorul de preparate din carne, toti producatorii din Asociatia Romana a Carnii au operat reduceri semnificative de pret, de multe ori cu un procent mai mare decat ar fi rezultat matematic din scaderea TVA.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News