Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pretul alimentelor, in scadere pentru al patrulea an consecutiv

pretul-alimentelor-in-scadere-pentru-al-patrulea-an-consecutiv

La nivel mondial, pe ansamblul anului 2015, indicele preturilor la cereale a scazut cu 15,4, in timp ce preturile la uleiuri vegetale au atins cel mai scazut nivel din ultimii noua ani iar preturile la lactate au inregistrat cea mai mica medie anuala de dupa 2009.


Indicele preturilor produselor alimentare la nivel mondial, elaborat de Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura a scazut cu 19% in 2015, acesta fiind al patrulea an consecutiv de scadere a preturilor la alimente, pe fondul ofertelor abundente si al incetinirii economiei mondiale.
 
FAO publica, lunar, propriul sau index al preturilor la alimente, care masoara modificarile de preturi inregistrate de un cos de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne si zahar.
 
In luna decembrie 2015, acest indice a atins o valoare medie de 154,1 puncte, in scadere cu aproximativ un procent fata de valoarea revizuita de 155,6 puncte inregistrata in luna noiembrie.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ofertele abundente in contextul unei cererii mondiale modeste si aprecierea dolarului sunt principalele motive pentru tendinta de scadere care a dominat preturile alimentelor in 2015, dupa cum se arata in raportul organizatiei.
 
Scaderea preturilor la alimente din luna decembrie s-a datorat in principal unei contractii cu 2,2% a preturilor la carne, la care s-a adaugat reducerea cu 1,3% a preturilor la cereale si cu 1% la produsele lactate, scaderi care au contracarat cresterile de preturi inregistrate la uleiuri vegetale si zahar.
 
Pe ansamblul anului 2015, indicele preturilor la cereale a scazut cu 15,4%, in timp ce preturile la uleiuri vegetale au atins cel mai scazut nivel din ultimii noua ani iar preturile la lactate au inregistrat cea mai mica medie anuala de dupa 2009. Chiar daca a crescut cu 0,6% in decembrie, pretul la zahar este in medie cu 21% mai mic in 2015 decat in 2014. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016