Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

La nivel mondial, pe ansamblul anului 2015, indicele preturilor la cereale a scazut cu 15,4, in timp ce preturile la uleiuri vegetale au atins cel mai scazut nivel din ultimii noua ani iar preturile la lactate au inregistrat cea mai mica medie anuala de dupa 2009.
Indicele preturilor produselor alimentare la nivel mondial, elaborat de Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura a scazut cu 19% in 2015, acesta fiind al patrulea an consecutiv de scadere a preturilor la alimente, pe fondul ofertelor abundente si al incetinirii economiei mondiale.
FAO publica, lunar, propriul sau index al preturilor la alimente, care masoara modificarile de preturi inregistrate de un cos de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne si zahar.
In luna decembrie 2015, acest indice a atins o valoare medie de 154,1 puncte, in scadere cu aproximativ un procent fata de valoarea revizuita de 155,6 puncte inregistrata in luna noiembrie.
Ofertele abundente in contextul unei cererii mondiale modeste si aprecierea dolarului sunt principalele motive pentru tendinta de scadere care a dominat preturile alimentelor in 2015, dupa cum se arata in raportul organizatiei.
Scaderea preturilor la alimente din luna decembrie s-a datorat in principal unei contractii cu 2,2% a preturilor la carne, la care s-a adaugat reducerea cu 1,3% a preturilor la cereale si cu 1% la produsele lactate, scaderi care au contracarat cresterile de preturi inregistrate la uleiuri vegetale si zahar.
Pe ansamblul anului 2015, indicele preturilor la cereale a scazut cu 15,4%, in timp ce preturile la uleiuri vegetale au atins cel mai scazut nivel din ultimii noua ani iar preturile la lactate au inregistrat cea mai mica medie anuala de dupa 2009. Chiar daca a crescut cu 0,6% in decembrie, pretul la zahar este in medie cu 21% mai mic in 2015 decat in 2014.
FAO publica, lunar, propriul sau index al preturilor la alimente, care masoara modificarile de preturi inregistrate de un cos de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne si zahar.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
In luna decembrie 2015, acest indice a atins o valoare medie de 154,1 puncte, in scadere cu aproximativ un procent fata de valoarea revizuita de 155,6 puncte inregistrata in luna noiembrie.
Ofertele abundente in contextul unei cererii mondiale modeste si aprecierea dolarului sunt principalele motive pentru tendinta de scadere care a dominat preturile alimentelor in 2015, dupa cum se arata in raportul organizatiei.
Scaderea preturilor la alimente din luna decembrie s-a datorat in principal unei contractii cu 2,2% a preturilor la carne, la care s-a adaugat reducerea cu 1,3% a preturilor la cereale si cu 1% la produsele lactate, scaderi care au contracarat cresterile de preturi inregistrate la uleiuri vegetale si zahar.
Pe ansamblul anului 2015, indicele preturilor la cereale a scazut cu 15,4%, in timp ce preturile la uleiuri vegetale au atins cel mai scazut nivel din ultimii noua ani iar preturile la lactate au inregistrat cea mai mica medie anuala de dupa 2009. Chiar daca a crescut cu 0,6% in decembrie, pretul la zahar este in medie cu 21% mai mic in 2015 decat in 2014.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News