Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pretul orzului inregistreaza cresteri

pretul-orzului-inregistreaza-cresteri

Preturile la orz au scazut la inceputul acestei luni, avand in vedere declinul preturilor de pe piata de cereale.


In ceea ce priveste preturile orzului furajer in Germania, acestea sunt de doua ori mai ridicate fata de aceeasi perioada a anului precedent. Producatorii care decid sa nu-si vanda cerealele imediat dupa recolta obtin un venit mai bun.
 
Pe piata en-gros si la portul de export Hamburg, pretul orzului furajer este de 305 euro/tona. Asadar, este cu aproximativ 50 de euro mai putin fata de luna precedenta, dar de doua ori mai mult fata de anul trecut cand preturile scazusera sub 180 de euro/tona. Similar perioadei acesteia, si anul 2021 s-a intalnit cu o crestere continua a preturilor dupa recoltare.
 
Recolta orzului a inceput in estul Germaniei, unde centrele comerciale din centrul tarii si din Brandenburg afiseaza preturi in jur de 290 de euro/tona. In prezent, recolta are loc in principal in zonele de treierit timpuriu din sud-vestul Germaniei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
Treieratul orzului de iarna a inceput in zonele timpurii in ultima saptamana din iunie, potrivit Camerei de Agricultura a landului Renania-Palatinat. Din cauza precipitatiilor abundente, fermierii au intampinat probleme, intrerupand lucrarile in unele zone. Momentan, primele rezultate nu sunt reprezentative, insa arata o varietate de niveluri de randament si calitate.
 
In functie de cerintele pietelor la termen, preturile de productie sunt puse sub presiune. In cazul in care exista absente la cererea din partea industriei, preturile de mai sus devin de natura nominala si au o valabilitate scurta. Producatorul este in avantaj, disponibilitatea de a vinde noua recolta a crescut semnificativ pe piata aflata in declin.
 
In ceea ce priveste preturile din Renania-Palatinat, acestea se afiseaza la o medie de 285 de euro/tona la sfarsitul saptamanii trecute, fiind cu cu aproximativ 10 euro mai mici. Lantul Hesse a raportat preturi de 270 euro/tona, cu aproximativ 15 euro mai ieftin fata de saptamana trecuta.
 
Franta face parte din tarile cu recolte foarte timpurii, unde preturile orzului au scazut semnificativ in aceasta saptamana. Ulterior declinului preturilor la grau si presiunii din partea noii recolte, orzul a afisat o noua valoare mult mai mica. Recolta de orz de iarna in Hexagon progreseaza repede, potrivit FranceAgriMer. Din suprafata totala cultivata cu orz, aproximativ 26% era recoltata in luna iunie, comparativ cu sub 1% in aceeasi perioada a anului precedent.
 
Nivelurile de randamentele si calitate sunt variate. Fermierii si comerciantii sunt nesiguri cu privire la starea productiei pe sezonul din acest an. De asemenea, comerciantii francezi raporteaza o redresare a cererii pentru furaje in Europa, in ciuda faptului ca exista o competitivitate solida din partea porumbului.
 
Cel mai important comeriant francez, Rouen, afiseaza preturi (en-gros) de 300 euro/tona, fata de 292 euro/tona, vinerea trecuta. Problemele actuale ingreuneaza exporturile Ucrainei, avand un efect negativ asupra pietei europene de orz. Cele doua tari aflate in razboi contribuiau activ printre cei mai mari exportatori, concurand cu europenii pentru pietele din Africa De nord si Orientul Mijlociu.
 
Franta a vandut o mare parte din orzul sau in China, in ultimii doi ani. In acest fel a obtinut preturi excelente, exportand anul trecut 2,3 milioane de tone de orz, aproximativ 35% din totalul exporturilor europene.
 
Comisia Europeana a raportat ca preturile de export pentru orz erau de 327 euro/tona la Rouen, in Franta si 336,5 euro/tona la Marea Neagra, saptamana trecuta.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016