Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Problemele securitatii alimentre dezbatute pe larg la Bucuresti, in cadrul unei conferinte internationale
Evenimentul s-a bucurat de participarea primului-ministru Dacian Ciolos, a comisarului european pentru politici climatice si energie, Miguel Arias Canete, a ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, a guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a directorului adjunct al Directiei Generale pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala a Comisiei Europene, Rudolf Moegele si a Secretarului general al Guvernului, Sorin Chelmu.
Coferinta s-a derulat pe doua ateliere de lucru, respectiv agricultura si energie. Atelierul de lucru vizand agricultura respectiv securitatea alimentara, prezidat de ministrul Achim Irimescu, a supus dezbaterii teme semnificative si actuale, cum ar fi importanta securitatii alementare intr-o regiune extinsa a Marii Negre, securitatea alimentara – sector important al securitatii statale si regionale, volatilitatea preturilor, gestionarea risipei alimentare, migratia – furnizor de insecuritate alimentara pentru Europa, economia rurala generatoare de securitate/insecuritate alimentara.
Una dintre concluziile conferintei privind factorii care aduc atingere securitatii alimentare in regiunea Marii Negre, au fost ca exista o lipsa de investitii majore pentru dezvoltarea sectoarelor cu valoare adaugata mare precum zootehnia, industria prelucratoare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Infrastructura nedezvoltata inclusiv irigatiile, slaba organizare a fermierilor in structuri care sa le faciliteze accesul la piata, precum asociatii, cooperative, grupuri de producatori si balanta comerciala deficitara, dominata de produse cu grad scazut de prelucrare din sectorul vegetal, sunt alte probleme identificate ce aduc atingere securitatii alimentare.
Acestora li se adauga insecuritatea generala din regiunea determinata de starile conflictuale si de migratie, gradul de accesibilitate inca redus al agricultorilor cu ferme mici la servicii financiare specifice, lipsa consolidarii terenurilor prin comasarea parcelelor, ceea ce necesita o legislatie specifica, pierderea de alimente din cauza capacitatii reduse de depozitare si gestionare care favorizeaza generarea de deseuri alimentare, migratia tinerilor cu pregatire avansata, cercetarea slab finantata, ceea ce necesita adaptarea structurala la cerintele pietei cunoasterii, mobilitatea preturilor.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi