Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Producatorii din panificatie, in competitie pentru a realiza Painea Anului

producatorii-din-panificatie-in-competitie-pentru-a-realiza-painea-anului

Provocarea a fost lansata de organizatorii expozitiei GastroPan, care va avea loc in mai putin de o luna la Targu Mures.


Brutarii din toata tara au fost provocati sa gandeasca cea mai noua paine, care nu a mai fost comercializata vreodata, adaptata tendintelor actuale dar si specificului local, cu care sa se inscrie in competitia Painea Anului 2015, din cadrul expozitiei GastroPan, care va avea loc in perioada 19-21 martie 2015 la Targu Mures.
 
Astfel, la expozitia GastroPan, cea mai mare competitie dedicata promovarii inovatiilor, dar si a talentelor din industria de panificatie, cofetarie si HoReCa din Romania, brutarii vor concura la sectiunea Panificatie-Patiserie, unde se vor premia cele mai gustoase produse de patiserie obtinute din aluat dospit, piesele artistice impresionante obtinute din aluat de panificatie, alaturi de cele mai inovatoare sortimente de paine.
 
In competitie se pot inscrie brutarii artizanale si industriale, fiecare putand avea in concurs maxim 3 concurenti, cu cate un singur produs. Fiecare concurent va prezenta alaturi de produsul inscris in concurs eticheta, o specificatie tehnica si o scurta descriere a produsului realizata in maniera personala.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei 1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte bine...

Oferta Speciala
valabila 48h

Painea Anului 2015 va fi una dintre cele opt categorii de concurs, grupate in trei sectiuni ale GastroPan Targu Mures, care doresc sa aduca in prim plan creativitatea concurentilor si, in acelasi timp, sa evidentieze ultimele tendinte in materie de gust, aspect, consistenta, decorare si servire.
 
La sectiunea Panificatie-Patiserie va fi premiat si Tortul Anului 2015 - GastroPan, care va avea tematica Inovatia Gustului.
 
La fel ca si in cazul Painii Anului, pentru a castiga acest trofeu, concurentii vor prezenta un tort inovator, care nu se gaseste in comert, cu o denumire originala scrisa pe o eticheta, iar principalele criterii de departajare vor fi gustul si originalitatea. Dupa analizarea tuturor celorlalte criterii - decor, respectarea tematicii, armonia cromatica, inspiratia in alegerea denumirii etc - juriul va trece la sectionarea tortului si la degustare.
 
„Calitatea blaturilor, gradul de insiropare, compozitia cremelor, disponibilitatea si provenienta ingredientelor folosite - locale/indigene, caracterul sanatos al materiilor prime, armonia dintre elementele decorative si interiorul tortului si, nu in ultimul rand originalitatea retetei vor fi principalele criterii apreciate de membrii juriului. Se vor lua in considerare o serie de recomandari, cum ar fi: reteta folosita trebuie sa aiba la baza ingrediente de calitate si sa fie in echilibru cu o alimentatie sanatoasa; se pot adapta retetele traditionale, astfel mentinandu-se diversitatea mostenirii culinare europene si perenitatea produselor regionale; produsele utilizate sa fie sezoniere, pentru a respecta ciclurile naturii si a garanta gustul autentic; se va tine cont de aspectul si consistenta blaturilor, cremelor si aromelor folosite; se va puncta originalitatea gustului si a tehnicii folosite in asamblarea compozitiei, pentru a da un intreg omogen cu aspect placut; pentru acoperirea tortului va trebui sa se foloseasca alte ingrediente decat icing, royal icing, martipan sau pasta de zahar (exemple: frisca, ciocolata, caramel, fructe etc)”, precizeaza organizatorii expozitiei GastroPan.
 
Tot la categoria Patiserie va mai fi organizat un concurs de creatie artistica in pasta de zahar cu tematica Stilul Vintage, unul de creatie artistica in Isomalt cu o tematica la libera alegere.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Producatorii din panificatie, in competitie pentru a realiza Painea Anului
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Newsletter gratuit
Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Frunza a embrionului plantelor cu seminte care serveste la hranirea plantei imediat dupa încoltire ...

Proces prin care combate evaporarea si cresterea buruienilor de origine vegetala sau minerala, astfe ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016