Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Producatorii din panificatie, in competitie pentru a realiza Painea Anului
Provocarea a fost lansata de organizatorii expozitiei GastroPan, care va avea loc in mai putin de o luna la Targu Mures.
Brutarii din toata tara au fost provocati sa gandeasca cea mai noua paine, care nu a mai fost comercializata vreodata, adaptata tendintelor actuale dar si specificului local, cu care sa se inscrie in competitia Painea Anului 2015, din cadrul expozitiei GastroPan, care va avea loc in perioada 19-21 martie 2015 la Targu Mures.
Astfel, la expozitia GastroPan, cea mai mare competitie dedicata promovarii inovatiilor, dar si a talentelor din industria de panificatie, cofetarie si HoReCa din Romania, brutarii vor concura la sectiunea Panificatie-Patiserie, unde se vor premia cele mai gustoase produse de patiserie obtinute din aluat dospit, piesele artistice impresionante obtinute din aluat de panificatie, alaturi de cele mai inovatoare sortimente de paine.
In competitie se pot inscrie brutarii artizanale si industriale, fiecare putand avea in concurs maxim 3 concurenti, cu cate un singur produs. Fiecare concurent va prezenta alaturi de produsul inscris in concurs eticheta, o specificatie tehnica si o scurta descriere a produsului realizata in maniera personala.
Painea Anului 2015 va fi una dintre cele opt categorii de concurs, grupate in trei sectiuni ale GastroPan Targu Mures, care doresc sa aduca in prim plan creativitatea concurentilor si, in acelasi timp, sa evidentieze ultimele tendinte in materie de gust, aspect, consistenta, decorare si servire.
La sectiunea Panificatie-Patiserie va fi premiat si Tortul Anului 2015 - GastroPan, care va avea tematica Inovatia Gustului.
La fel ca si in cazul Painii Anului, pentru a castiga acest trofeu, concurentii vor prezenta un tort inovator, care nu se gaseste in comert, cu o denumire originala scrisa pe o eticheta, iar principalele criterii de departajare vor fi gustul si originalitatea. Dupa analizarea tuturor celorlalte criterii - decor, respectarea tematicii, armonia cromatica, inspiratia in alegerea denumirii etc - juriul va trece la sectionarea tortului si la degustare.
„Calitatea blaturilor, gradul de insiropare, compozitia cremelor, disponibilitatea si provenienta ingredientelor folosite - locale/indigene, caracterul sanatos al materiilor prime, armonia dintre elementele decorative si interiorul tortului si, nu in ultimul rand originalitatea retetei vor fi principalele criterii apreciate de membrii juriului. Se vor lua in considerare o serie de recomandari, cum ar fi: reteta folosita trebuie sa aiba la baza ingrediente de calitate si sa fie in echilibru cu o alimentatie sanatoasa; se pot adapta retetele traditionale, astfel mentinandu-se diversitatea mostenirii culinare europene si perenitatea produselor regionale; produsele utilizate sa fie sezoniere, pentru a respecta ciclurile naturii si a garanta gustul autentic; se va tine cont de aspectul si consistenta blaturilor, cremelor si aromelor folosite; se va puncta originalitatea gustului si a tehnicii folosite in asamblarea compozitiei, pentru a da un intreg omogen cu aspect placut; pentru acoperirea tortului va trebui sa se foloseasca alte ingrediente decat icing, royal icing, martipan sau pasta de zahar (exemple: frisca, ciocolata, caramel, fructe etc)”, precizeaza organizatorii expozitiei GastroPan.
Tot la categoria Patiserie va mai fi organizat un concurs de creatie artistica in pasta de zahar cu tematica Stilul Vintage, unul de creatie artistica in Isomalt cu o tematica la libera alegere.
Astfel, la expozitia GastroPan, cea mai mare competitie dedicata promovarii inovatiilor, dar si a talentelor din industria de panificatie, cofetarie si HoReCa din Romania, brutarii vor concura la sectiunea Panificatie-Patiserie, unde se vor premia cele mai gustoase produse de patiserie obtinute din aluat dospit, piesele artistice impresionante obtinute din aluat de panificatie, alaturi de cele mai inovatoare sortimente de paine.
In competitie se pot inscrie brutarii artizanale si industriale, fiecare putand avea in concurs maxim 3 concurenti, cu cate un singur produs. Fiecare concurent va prezenta alaturi de produsul inscris in concurs eticheta, o specificatie tehnica si o scurta descriere a produsului realizata in maniera personala.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Painea Anului 2015 va fi una dintre cele opt categorii de concurs, grupate in trei sectiuni ale GastroPan Targu Mures, care doresc sa aduca in prim plan creativitatea concurentilor si, in acelasi timp, sa evidentieze ultimele tendinte in materie de gust, aspect, consistenta, decorare si servire.
La sectiunea Panificatie-Patiserie va fi premiat si Tortul Anului 2015 - GastroPan, care va avea tematica Inovatia Gustului.
La fel ca si in cazul Painii Anului, pentru a castiga acest trofeu, concurentii vor prezenta un tort inovator, care nu se gaseste in comert, cu o denumire originala scrisa pe o eticheta, iar principalele criterii de departajare vor fi gustul si originalitatea. Dupa analizarea tuturor celorlalte criterii - decor, respectarea tematicii, armonia cromatica, inspiratia in alegerea denumirii etc - juriul va trece la sectionarea tortului si la degustare.
„Calitatea blaturilor, gradul de insiropare, compozitia cremelor, disponibilitatea si provenienta ingredientelor folosite - locale/indigene, caracterul sanatos al materiilor prime, armonia dintre elementele decorative si interiorul tortului si, nu in ultimul rand originalitatea retetei vor fi principalele criterii apreciate de membrii juriului. Se vor lua in considerare o serie de recomandari, cum ar fi: reteta folosita trebuie sa aiba la baza ingrediente de calitate si sa fie in echilibru cu o alimentatie sanatoasa; se pot adapta retetele traditionale, astfel mentinandu-se diversitatea mostenirii culinare europene si perenitatea produselor regionale; produsele utilizate sa fie sezoniere, pentru a respecta ciclurile naturii si a garanta gustul autentic; se va tine cont de aspectul si consistenta blaturilor, cremelor si aromelor folosite; se va puncta originalitatea gustului si a tehnicii folosite in asamblarea compozitiei, pentru a da un intreg omogen cu aspect placut; pentru acoperirea tortului va trebui sa se foloseasca alte ingrediente decat icing, royal icing, martipan sau pasta de zahar (exemple: frisca, ciocolata, caramel, fructe etc)”, precizeaza organizatorii expozitiei GastroPan.
Tot la categoria Patiserie va mai fi organizat un concurs de creatie artistica in pasta de zahar cu tematica Stilul Vintage, unul de creatie artistica in Isomalt cu o tematica la libera alegere.
Autor:
Catalin Adrian Tintareanu
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura