Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Productia de biocarburanti pune presiune pe terenurile agricole

productia-de-biocarburanti-pune-presiune-pe-terenurile-agricole

Europarlamentarul roman Viorica Dancila a interpelat Comisia Europeana cu privire la efectele negative care pot aparea in urma schimbarilor indirecte ale destinatiei terenurilor agricole, in contextul cererii tot mai mari de biocarburanti.


In opinia europarlamentarului roman, aceasta a crescut, la randul ei, cererea pentru terenuri agricole la nivel global. Pentru a face fata acestei cereri de noi terenuri, ecosisteme  fragile - care constituie si depozite de carbon - precum padurile, turbariile sau pasunile au fost convertite in terenuri agricole. Acest fenomen a provocat o pierdere a biodiversitatii si o crestere substantiala a emisiilor de gaze cu efect de sera. Schimbarea destinatiei terenului, provocata de cresterea cererii de biocarburanti, in scopul atingerii tintelor fixate de UE, a determinat defrisarea padurilor si distrugerea terenurilor mlastinoase si a pasunilor.
 
Raspunsul primit in scris din partea comisarul UE al Energiei, Günther Oettinger, arata ca statele membre ale Uniunii Europene trebuie sa inlocuiasca 10% din energia utilizata in transporturi cu energie din surse regenerabile, pana in anul 2020, cea mai mare parte fiind constituita din biocarburanti. Criteriile actuale nu contin insa metode de calcul pentru emisiile masive de carbon provocate de extinderea suprafetelor agricole datorata cererii mari de biocarburanti. 
 
Atat Directiva privind energia din surse regenerabile, cat si Directiva privind calitatea carburantilor invita Comisia sa reexamineze impactul schimbarii indirecte a utilizarii terenurilor asupra emisiilor de gaze cu efect de sera. O asemenea schimbare indirecta a utilizarii terenurilor cu stocuri mari de carbon, poate duce la o crestere semnificativa a nivelului emisiilor de gaze cu efect de sera si poate contrabalansa partial sau total reducerile de emisii de gaze cu efect de sera obtinute datorita folosirii diferitilor biocombustibili. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
"Desi majoritatea materiilor prime pentru biocombustibili sunt produse in UE, se preconizeaza ca emisiile estimate de gaze cu efect de sera cauzate de schimbarea indirecta a utilizarii terenurilor se vor produce cu precadere in afara UE. Factorii care determina schimbarea indirecta a utilizarii terenurilor sunt, in principal, cererea sporita de culturi agricole ca urmare a utilizarii mai intense a biocombustibililor, alaturi de gestionarea incoerenta a utilizarii terenurilor in zonele cu terenuri care au stocuri mari de carbon, precum si de absenta unor reguli de contabilitate exhaustive si a unor obiective privind emisiile, referitoare la schimbarea utilizarii terenurilor la nivel global", se arata in raspunsul primit de Viorica Dancila.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton