Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Productia totala de carne in 2011, tendinte in Romania si la nivel mondial

productia-totala-de-carne-in-2011-tendinte-in-romania-si-la-nivel-mondial

Productia totala de carne a crescut cu 4% in 2011, comparativ cu anul 2010, iar productiile de lapte si oua au inregistrat cresteri cu 1,9%, respectiv cu 2,1% in perioada mentionata, potrivit datelor furnizate vineri de Institutul National de Statistica (INS).


Potrivit datelor INS, greutatea animalelor si pasarilor destinate sacrificarii pentru consum a crescut cu 4%, cresterile provenind de la ovine si caprine cu 10%, de la pasari cu 7%, de la bovine cu 3,4% si de la porcine cu 0,7%.

In anul 2011, comparativ cu anul 2010, structura pe sortimente a productiei de carne arata cresterea ponderii productiei de carne de pasare (+1 puncte procentuale), de ovine si caprine (+0,5 puncte procentuale), fiind in scadere ponderea productiei de carne de porcine (-1,4 puncte procentuale) si de bovine (-0,1 puncte procentuale). Ponderea productiei de carne la alte specii a ramas constanta.

In ceea ce priveste productia totala de lapte de vaca, in anul 2011, aceasta a fost de 43,728 milioane hectolitri (inclusiv consumul viteilor), cu 1,143 milioane hectolitri (+2,7%) peste nivelul anului precedent.

In regiunile de dezvoltare Bucuresti-Ilfov (-44,2%) si Sud Muntenia (-0,8%) s-au inregistrat scaderi, iar in regiunile Nord-Vest (+10,6%), Sud-Est (+5,2%), Vest (+2,1%), Sud-Vest Oltenia (+1,8%), Centru (+0,9%), si Nord-Est (+0,6 %) cresteri.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Anul acesta, productia de carne va scadea la nivel mondial


Potrivit raportului pentru luna mai al Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), productia de carne la nivel mondial ar urma sa inregistreze anul acesta o crestere de aproape 2 procente.

Costurile ridicate in ceea ce priveste achizitionarea imputurilor, cresterea limitata a consumului de carne si concurenta sporita din partea tarilor in curs de dezvoltare continua sa afecteze productia in statele puternic industrializate. Prin urmare, preconizata crestere de productie va fi sustinuta de tarile mai putin dezvoltare.

De asemenea, concurenta pentru pietele de export este de asteptat sa creasca in 2012, in conditiile in care principalele tari importatoare de carne au sporit la randul lor capacitatea de productie.

Conform estimarilor FAO, productia de carne de vita este de asteptat sa ramana la fel ca in ultimii doi ani, respectiv la 67,5 milioane tone. Cu toate acestea, comertul cu carne de vita la nivel mondial este de asteptat sa creasca cu 4 procente, ca urmare a cerintelor de import mai mari din SUA si Uniunea Europeana.

In schimb, productia mondiala de carne de porc ar urma sa scada cu 3 la suta in 2012. Pietele asiatice vor inregistra totusi o crestere de 4 la suta in ceea ce priveste productia de carne de porc.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016