Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Producatorii din industria carnii cer protectie europeana pentru micul romanesc
Demersurile in acest sens vor fi initiate in cel mai scurt timp de catre Asociatia Romana a Carnii.
Producatorii romani din industria carnii isi doresc ca micul traditional romanesc sa beneficieze de protectie europeana, fiind deja un produs care a dobandit o mare notorietate pe aceasta piata.
Demersurile pentru obtinerea protectiei europene vor fi demarate in perioada imediat urmatoare de Asociatia Romana a Carnii, al carei presedinte, Radu Timis, a declarat ca „ne-am propus sa obtinem protectie europeana pentru micii romanesti. Vrem sa facem acest lucru si la notorietatea pe care au dobandit-o in Europa nu cred ca va fi o tara care sa fie impotriva. Micul este romanesc si asta o stie toata lumea. Fata de cevapcici turcesti sau bulgaresti - un produs similar cu micii romanesti - este o mare diferenta si de gust, si de cum arata. De aceea, nu cred ca vom avea probleme sa facem acest lucru”.
Presedintele ARC a mai precizat ca micul romanesc are deja mare trecere si peste hotare, constatandu-se o crestere a exporturilor, mai ales catre tarile in care exista comunitati mari de romani.
Anuntul a fost facut in contextul minivacantei de 1 mai, perioada in care, consumul de mici creste considerabil in Romania, statisticile indicand ca in aceasta perioada, un romana mananca mici cam cat pentru o luna inteaga.
Nici anul acesta nu a facut exceptie, producatorii din industira carnii estimand ca s-au consumat in perioada 1-3 mai circa 30 de milioane de mici. Acest fapt a fost confirmat si de Vladimir Manastireanu, directorul executiv al ARC, care a precizat ca „in minivacanta de 1 mai, consumul de mici creste considerabi, la peste 1.500 de tone de mici, adica 7% din cantitatea consumata intr-un an intreg. Cred in acest an, s-a inregistrat o crestere a consumului cu peste 5% fata de anul trecut, cand romanii au mancat peste 30 de milioane de mici, numai in ziua de 1 Mai. Practic, intr-o singura zi, un roman mananca mici cat pentru o luna”.
Romanii consuma, anual, intre 20.000 si 25.000 de tone de mici, din care 30 de milioane numai in ziua de 1 Mai, ceea ce inseamna ca pe mesele romanilor ajung circa 440 de milioane de mici, anual.
Cum spuneam, micii sunt solicitati si in tarile unde se afla comunitati mari de romani, producatorii livrand pe comertul intracomunitar, in medie, 23 de tone de mici in fiecare luna.
Demersurile pentru obtinerea protectiei europene vor fi demarate in perioada imediat urmatoare de Asociatia Romana a Carnii, al carei presedinte, Radu Timis, a declarat ca „ne-am propus sa obtinem protectie europeana pentru micii romanesti. Vrem sa facem acest lucru si la notorietatea pe care au dobandit-o in Europa nu cred ca va fi o tara care sa fie impotriva. Micul este romanesc si asta o stie toata lumea. Fata de cevapcici turcesti sau bulgaresti - un produs similar cu micii romanesti - este o mare diferenta si de gust, si de cum arata. De aceea, nu cred ca vom avea probleme sa facem acest lucru”.
Presedintele ARC a mai precizat ca micul romanesc are deja mare trecere si peste hotare, constatandu-se o crestere a exporturilor, mai ales catre tarile in care exista comunitati mari de romani.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Anuntul a fost facut in contextul minivacantei de 1 mai, perioada in care, consumul de mici creste considerabil in Romania, statisticile indicand ca in aceasta perioada, un romana mananca mici cam cat pentru o luna inteaga.
Nici anul acesta nu a facut exceptie, producatorii din industira carnii estimand ca s-au consumat in perioada 1-3 mai circa 30 de milioane de mici. Acest fapt a fost confirmat si de Vladimir Manastireanu, directorul executiv al ARC, care a precizat ca „in minivacanta de 1 mai, consumul de mici creste considerabi, la peste 1.500 de tone de mici, adica 7% din cantitatea consumata intr-un an intreg. Cred in acest an, s-a inregistrat o crestere a consumului cu peste 5% fata de anul trecut, cand romanii au mancat peste 30 de milioane de mici, numai in ziua de 1 Mai. Practic, intr-o singura zi, un roman mananca mici cat pentru o luna”.
Romanii consuma, anual, intre 20.000 si 25.000 de tone de mici, din care 30 de milioane numai in ziua de 1 Mai, ceea ce inseamna ca pe mesele romanilor ajung circa 440 de milioane de mici, anual.
Cum spuneam, micii sunt solicitati si in tarile unde se afla comunitati mari de romani, producatorii livrand pe comertul intracomunitar, in medie, 23 de tone de mici in fiecare luna.
Autor:
Ardeleanu Marian
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura