Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Produsele alimentare romanesti, promovate la Bruxelles de seful MADR
Achim Irimescu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, a participat la Bruxelles, in 15 şi 18 iulie 2016, la sediul Reprezentantei Permanente a Romaniei, la doua evenimente de promovare a produselor alimentare romanesti.
Pentru aceasta, evenimentele organizate la Bruxelles au ca scop promovarea produselor romanesti in randul omologilor din Reprezentantele Permanente si din Comisia Europeana precum si in randul romanilor din institutiile europene.
„Ministerul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale sprijina Reprezentanta Permanenta a Romaniei la Bruxelles prin punerea la dispozitie a expertilor care vor asigura prezentarea de produse alimentare reprezentative si de vinuri, alaturi de materiale promotionale de la companiile producatoare care doresc sa se implice in acest demers. Produsele noastre sunt de o calitate foarte buna si trebuie sa le facem cunoscute. Totodata, doresc sa ii indemn pe cat mai multi sa identifice si alte produse pentru care sa aplice in vederea obtinerii protectiei la nivel european”, a afirmat ministrul Achim Irimescu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
De asemenea, ministrul a reiterat faptul ca toti producatorii care intentioneaza sa aplice pentru obtinerea protectiilor la nivel european se pot baza pe sprijinul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, asigurandu-i de totala sa deschidere si implicare in acest demers.
MADR a asigurat prezentarea schemelor de calitate romanesti care au fost inregistrate in Registrul Denumirilor de Origine Protejate si al Indicatiilor Geografice Protejate al Comisiei Europene – Magiun de prune de Topoloveni (IGP), Salam de Sibiu (IGP) şi Telemea de Ibaneşti (DOP).
Pe langa produsele romanesti protejate la nivel european, a fost prezentat si produsul Carnati de Plescoi, reprezentativ din zona Buzaului, pentru care Romania a depus cererea luna aceasta, dar si alte produse traditionale inregistrate pe schema nationala - zacusca de vinete, zacusca de fasole, povidla de Blagesti, dulceata de trandafiri, dulceata de cirese negre, de gutui, Cozonac Domnesc din regiunea Moldovei.
Totodata au fost oferite spre degustare specialitatii de salamuri, carnati, specialitati ca ghiudem, babic, sortimente diverse de cascaval cu piper, ardei, afumat si neafumat, dar si dulceturile din gama Topoloveana. Vizitatorii au avut ocazia sa cunoasca si Tuica Zetea de Mediesu Aurit dar si sortimente de vinuri albe, roze si rosii, produse cu Indicatie Geografica Protejata.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.83 din 3 voturiIdei de afaceri in agricultura