Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Produsele romanesti, promovate de MADR la targul AGRA 2016
In perioada 18 - 20 august 2016 o delegaţie a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, condusa de Daniel Dumitru Botanoiu, secretar de stat, a participat la AGRA 2016, targ pentru agricultura si alimentatie destinat sectorului agricol si industriei alimentare atat din statele membre ale Uniunii Europene dar si non UE.
AGRA reuneste institutiile din domeniu, asociatii profesionale, furnizori de masini, echipamente si produse pentru agricultura si industrie alimentara, grupurile tinta fiind parteneri de afaceri si consumatori in cadrul meselor rotunde, concursurilor, conferintelor, seminariilor.
Cu aceasta ocazie, au fost expuse la standul MADR produse din lapte precum caş de vaca, telemea de vaca, cascaval afumat si neafumat, branzeturi framantate, Cascaval „ Dalia”, Cascaval „ Rucar”, Cascaval afumat de Botus, branza „Ineul”, branza „Romano” (specialitate din lapte de oaie), dar si dulceturi, siropuri din zmeura, afine dar si alte siropuri diverse (muguri de brad, muguri de pin, patlagina, cimbrisor de camp), afinata, ori palinca de fructe.
Din zona montana a judetului Bistrita-Nasaud a fost expus Cozonacul cu nuca si mac si „Cozonacul Domnitei”(cu miez de nuca). Acestea provin din localitatile din arealul montan al judeţului Suceava, din comunele Poiana Negri, Dorna Candrenilor, Panaci, Coşna, Ciocaneşti, dar şi din judeţul Bistrita Nasaud, Comuna Lunca Ilvei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, preocupat de promovarea produselor de calitate romanesti, ofera oportunitatea pentru membrii asociatiilor de produse traditionale de a prezenta publicului vizitator produsele realizate.
Astfel, au fost oferite spre degustare produse din lapte sau din carne, cum ar fi branza de burduf in coaja de brad din zona Bran sau pastrama de oaie, dar si renumitul babic, ghiudem din judetul Buzau, preparate de carne oltenesti Carnati din topor "ca altadata", Carnati cu ambat "ca altadata", Slanina usturoiata "ca altadata", Carne afumata la garnita "ca altadata", Muschi perpelit "ca altadata", Carnati cu miroase de usturoi "ca altadata, Painea traditionala cu cartofi, Colacul muscelean dar si renumita zacusca ori dulceturile „Bunataţi Casa Mariei” din caise, capşuni, fraguţe din zona Hunedoara, dulceaţa de caise, vişine şi nuci, siropuri, cornulete şi cozonac de la Moesis, din comuna Greci, judeţul Tulcea.
Intre alte produse care s-au regasit la standul MADR de la AGRA 2016 au fost Cozonacul Domnesc din Moldova ori zacusca de peste din Dobrogea. De asemenea, au fost expuse produsele inregistrate pe sisteme de calitate europene, precum: Magiun de prune Topoloveni (IGP), “Salam de Sibiu (IGP)”, ”Telemeaua de Ibanesti (DOP), dar si ”Carnatii de Plescoi” a carei aplicatie este transmisa la Comisia Europeana pentru dobandirea inregistrarii ca Indicaţie Geografica Protejata.
Bauturi spirtoase cu Indicatie geografica (IG), cum ar fi ”Tuica Zetea de Mediesul Auriu” si ”Tuica de Arges” au fost expuse la stand alaturi de produse din sectorul vegetal, din partea Cooperativei agricole Agro Stil Fam iar mere, suc de mere si prune au fost oferite de Asociatia Pomicultorilor Damboviteni Voinesti.
Pentru specialisti a fost prezentata oferta soiurilor de grau: GLOSA (Triticum aestivum L. ), OTILIA (Triticum aestivum L.), MIRANDA FDL (Triticum aestivum L.) ale Institutului de Cercetare Dezvoltare Agricola Fundulea.
Vizitatorii au avut ocazia sa deguste vinuri romanesti şi sa cunoasca portul popular din diferite zone ale Romaniei, precum Maramures sau Muscel, ori traditiile mestesugaresti in prelucrarea lemnului si a oualor incondeiate. In cadrul Targului au fost prezenti expozanti din 13 ţari: Austria, Belarus, Egipt, Ungaria, Italia, Germania, Polonia, Romania, Slovacia, Serbia, Croatia, Elvetia si Slovenia.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.75 din 2 voturiIdei de afaceri in agricultura