Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

Editia din acest an a festivalului a avut ca tema combaterea risipei alimentare
Festivalul Sarbatoarea Gustului din Romania, ce are ca motto „Bun pentru gust, bun pentru sanatate, bun pentru planeta”, a avut loc pe 17 noiembrie in cadrul evenimentului „Black Sea Food Summit”.
Ajuns la cea de-a saptea editie, festivalul a avut ca tema reducerea risipei alimentare, iar invitatul de onoare a fost Arash Derambarsh, consilier municipal de Courbevoie, initiatorul proiectului de lege contra risipei alimentare din Franta.
Evenimentul a avut loc in cadrul targului Romhotel, in Sala Sadoveanu, pavilion C4 – C5 la Romexpo, iar conferinta „Black Sea Food Summit” se desfasoara sub patronajul Ministerul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, al Ministerului Mediului, Padurilor si Apelor si al Autoritatii Nationale pentru Turism.
In cadrul festivalului, organizatorii au oferit un spaţiu expozitional Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in vederea promovarii sistemelor de calitate europene. Astfel, produsele pentru care Romania a obtinut protectie la nivel european – Magiun de Prune Topoloveni, Telemea de Ibaneşti si Salam de Sibiu - s-au regasit regasit la Sarbatoarea Gustului, editia 2016.
Sarbatoarea Gustului este un festivalul gastronomic, educativ, cultural, profesional ce impartaseste valorile economiei circulare in Romania, propunandu-si educarea gustului in randul tuturor consumatorilor si cu precadere in randul copiilor si al parintilor, printr-o campanie cu scop educativ desfasurata in scoli, prin informarea si transparenta pedagogica asupra produselor, originii lor, a modului de productie si a trasabilitatii acestora si prin promovarea unui comportament eco-responsabil.
Ajuns la cea de-a saptea editie, festivalul a avut ca tema reducerea risipei alimentare, iar invitatul de onoare a fost Arash Derambarsh, consilier municipal de Courbevoie, initiatorul proiectului de lege contra risipei alimentare din Franta.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Evenimentul a avut loc in cadrul targului Romhotel, in Sala Sadoveanu, pavilion C4 – C5 la Romexpo, iar conferinta „Black Sea Food Summit” se desfasoara sub patronajul Ministerul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, al Ministerului Mediului, Padurilor si Apelor si al Autoritatii Nationale pentru Turism.
In cadrul festivalului, organizatorii au oferit un spaţiu expozitional Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in vederea promovarii sistemelor de calitate europene. Astfel, produsele pentru care Romania a obtinut protectie la nivel european – Magiun de Prune Topoloveni, Telemea de Ibaneşti si Salam de Sibiu - s-au regasit regasit la Sarbatoarea Gustului, editia 2016.
Sarbatoarea Gustului este un festivalul gastronomic, educativ, cultural, profesional ce impartaseste valorile economiei circulare in Romania, propunandu-si educarea gustului in randul tuturor consumatorilor si cu precadere in randul copiilor si al parintilor, printr-o campanie cu scop educativ desfasurata in scoli, prin informarea si transparenta pedagogica asupra produselor, originii lor, a modului de productie si a trasabilitatii acestora si prin promovarea unui comportament eco-responsabil.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News