Publicat in: Diverse
Recomandari cu privire la consumul de oua in perioada Pastelui
Pentru consum, cel mai mult se folosesc ouale de gaina, in cantitati mai mici se consuma oua de rata, gasca, curca, prepelita.
Pentru perioada sarbatorilor de Past, pe langa carnea de miel, un aliment solicitat de consumatori in cantitati mai mari il reprezinta oul, in special oul de gaina, avand in vedere ca reprezinta o sursa perfect echilibrata de proteina si grasimi usor digestibile, fiind o sursa importanta de energie si de nutrienti.
 
De asemenea, oul este unul dintre cele mai hranitoare alimente, datorita valorii nutritive si biologice ridicate. Un ou cu masa de 50 g. are o valoare energetica de 90-100 calorii, echivalenta, ca valoare nutritiva, cu aproximativ 150 g. lapte, 40 g. carne sau 20 g. branza uscata.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pentru consum, cel mai mult se folosesc ouale de gaina, in cantitati mai mici se consuma oua de rata, gasca, curca, prepelita.
 
Pentru asigurarea trasabilitatii, ouale destinate comercializarii vor fi marcate obligatoriu cu codul producatorului, format din initiale care reprezinta tara, judetul, un numar de ordine in cadrul judetului, data ouatului (ziua si luna) si o cifra in fata codului tarii care va indica metoda de crestere, astfel:
- cifra 0 - pentru oua de gaina care se cresc ecologic.
- cifra 1 - pentru oua de gaina care se cresc in aer liber;
- cifra 2 - pentru oua de gaina care se cresc in hale la sol;
- cifra 3 - pentru oua de gaina care se cresc in baterii (custi, imbunatatite).
Data valabilitatii minime trebuie stabilita la maxim 28 de zile de la ouat.
 
Producatorii, comerciantii si consumatorii de oua, trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
-valorificarea oualor de consum numai in spatii si unitati autorizate si supuse controlului sanitar veterinar, marcate, insotite de document de comformitate, care sa ateste salubritatea acestora si sistemul de crestere a gainilor.
-se interzice depozitarea si expunerea in vederea comercializarii a oualor in aceleasi locuri cu alte produse alimentare nepreambalate sau in spatii necorespunzatoare care pot duce la alterarea sau contaminarea acestora.
-este interzisa comercializarea oualor cu coaja crapata sau lovita si a oualor de rata.
-pastrarea oualor se face in frigider sau incaperi cu temperatura de 4 pana la 14 grade Celsius.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Crescatorie ecologica. Inmultirea gainilor
Crescatorie ecologica. Inmultirea gainilor
In acest fel, procesul de inmultire a pasarilor se afla nemijlocit in mana omului, intr-o masura...
Regulile ANSVSA referitoare la sacrificarea mieilor de Paste
Regulile ANSVSA referitoare la sacrificarea mieilor de Paste
Potrivit ANSVSA, controalele au urmarit verificarea respectarii conditiilor sanitare veterinare...
Importurile de lapte, oua si miere, in crestere
Importurile de lapte, oua si miere, in crestere
In primele sase luni din acest an, in crestere cu aproape 14% fata de perioada similara a anului...

Ultima ora

Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...
Cum pregatim culturile de cereale paioase pentru noul sezon: 4 aspecte-cheie de luat in calcul
Cum pregatim culturile de cereale paioase pentru noul sezon: 4 aspecte-cheie de luat in calcul
Fara o pregatire corecta, culturile pot suferi din cauza unei nutritii inadecvate, alungirii...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016