Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Recomandari cu privire la consumul de oua in perioada Pastelui
Pentru consum, cel mai mult se folosesc ouale de gaina, in cantitati mai mici se consuma oua de rata, gasca, curca, prepelita.
De asemenea, oul este unul dintre cele mai hranitoare alimente, datorita valorii nutritive si biologice ridicate. Un ou cu masa de 50 g. are o valoare energetica de 90-100 calorii, echivalenta, ca valoare nutritiva, cu aproximativ 150 g. lapte, 40 g. carne sau 20 g. branza uscata.
Pentru consum, cel mai mult se folosesc ouale de gaina, in cantitati mai mici se consuma oua de rata, gasca, curca, prepelita.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
Pentru asigurarea trasabilitatii, ouale destinate comercializarii vor fi marcate obligatoriu cu codul producatorului, format din initiale care reprezinta tara, judetul, un numar de ordine in cadrul judetului, data ouatului (ziua si luna) si o cifra in fata codului tarii care va indica metoda de crestere, astfel:
- cifra 0 - pentru oua de gaina care se cresc ecologic.
- cifra 1 - pentru oua de gaina care se cresc in aer liber;
- cifra 2 - pentru oua de gaina care se cresc in hale la sol;
- cifra 3 - pentru oua de gaina care se cresc in baterii (custi, imbunatatite).
Data valabilitatii minime trebuie stabilita la maxim 28 de zile de la ouat.
Producatorii, comerciantii si consumatorii de oua, trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
-valorificarea oualor de consum numai in spatii si unitati autorizate si supuse controlului sanitar veterinar, marcate, insotite de document de comformitate, care sa ateste salubritatea acestora si sistemul de crestere a gainilor.
-se interzice depozitarea si expunerea in vederea comercializarii a oualor in aceleasi locuri cu alte produse alimentare nepreambalate sau in spatii necorespunzatoare care pot duce la alterarea sau contaminarea acestora.
-este interzisa comercializarea oualor cu coaja crapata sau lovita si a oualor de rata.
-pastrarea oualor se face in frigider sau incaperi cu temperatura de 4 pana la 14 grade Celsius.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi