Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Recomandari cu privire la consumul de oua in perioada Pastelui

recomandari-cu-privire-la-consumul-de-oua-in-perioada-pastelui

Pentru consum, cel mai mult se folosesc ouale de gaina, in cantitati mai mici se consuma oua de rata, gasca, curca, prepelita.


Pentru perioada sarbatorilor de Past, pe langa carnea de miel, un aliment solicitat de consumatori in cantitati mai mari il reprezinta oul, in special oul de gaina, avand in vedere ca reprezinta o sursa perfect echilibrata de proteina si grasimi usor digestibile, fiind o sursa importanta de energie si de nutrienti.
 
De asemenea, oul este unul dintre cele mai hranitoare alimente, datorita valorii nutritive si biologice ridicate. Un ou cu masa de 50 g. are o valoare energetica de 90-100 calorii, echivalenta, ca valoare nutritiva, cu aproximativ 150 g. lapte, 40 g. carne sau 20 g. branza uscata.
 
Pentru consum, cel mai mult se folosesc ouale de gaina, in cantitati mai mici se consuma oua de rata, gasca, curca, prepelita.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Covrigarie - o afacere cu profit imediat


Obtine profit de 3 000 de euro pe luna cu propria ta covrigarie Cate covrigarii intalnesti in drumul tau spre serviciu Numai in zona centrului vechi din capitala sunt vreo 10 Si numarul lor este in crestere Daca esti un pic atent aproape fiecare covrigarie are clienti care stau la coada asteptand sa cumpere covrigi calzi Te-ai intrebat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pentru asigurarea trasabilitatii, ouale destinate comercializarii vor fi marcate obligatoriu cu codul producatorului, format din initiale care reprezinta tara, judetul, un numar de ordine in cadrul judetului, data ouatului (ziua si luna) si o cifra in fata codului tarii care va indica metoda de crestere, astfel:
- cifra 0 - pentru oua de gaina care se cresc ecologic.
- cifra 1 - pentru oua de gaina care se cresc in aer liber;
- cifra 2 - pentru oua de gaina care se cresc in hale la sol;
- cifra 3 - pentru oua de gaina care se cresc in baterii (custi, imbunatatite).
Data valabilitatii minime trebuie stabilita la maxim 28 de zile de la ouat.
 
Producatorii, comerciantii si consumatorii de oua, trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
-valorificarea oualor de consum numai in spatii si unitati autorizate si supuse controlului sanitar veterinar, marcate, insotite de document de comformitate, care sa ateste salubritatea acestora si sistemul de crestere a gainilor.
-se interzice depozitarea si expunerea in vederea comercializarii a oualor in aceleasi locuri cu alte produse alimentare nepreambalate sau in spatii necorespunzatoare care pot duce la alterarea sau contaminarea acestora.
-este interzisa comercializarea oualor cu coaja crapata sau lovita si a oualor de rata.
-pastrarea oualor se face in frigider sau incaperi cu temperatura de 4 pana la 14 grade Celsius.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Recomandari cu privire la consumul de oua in perioada Pastelui
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Newsletter gratuit
Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Udare suplimentara cu apa a plantelor agricole ...

Substan?? vegetal? cu ac?iune stimulatoare asupra cre?terii plantelor folosit? pentru a facilita acl ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016