Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Recomandari cu privire la consumul de oua in perioada Pastelui

recomandari-cu-privire-la-consumul-de-oua-in-perioada-pastelui

Pentru consum, cel mai mult se folosesc ouale de gaina, in cantitati mai mici se consuma oua de rata, gasca, curca, prepelita.


Pentru perioada sarbatorilor de Past, pe langa carnea de miel, un aliment solicitat de consumatori in cantitati mai mari il reprezinta oul, in special oul de gaina, avand in vedere ca reprezinta o sursa perfect echilibrata de proteina si grasimi usor digestibile, fiind o sursa importanta de energie si de nutrienti.
 
De asemenea, oul este unul dintre cele mai hranitoare alimente, datorita valorii nutritive si biologice ridicate. Un ou cu masa de 50 g. are o valoare energetica de 90-100 calorii, echivalenta, ca valoare nutritiva, cu aproximativ 150 g. lapte, 40 g. carne sau 20 g. branza uscata.
 
Pentru consum, cel mai mult se folosesc ouale de gaina, in cantitati mai mici se consuma oua de rata, gasca, curca, prepelita.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pentru asigurarea trasabilitatii, ouale destinate comercializarii vor fi marcate obligatoriu cu codul producatorului, format din initiale care reprezinta tara, judetul, un numar de ordine in cadrul judetului, data ouatului (ziua si luna) si o cifra in fata codului tarii care va indica metoda de crestere, astfel:
- cifra 0 - pentru oua de gaina care se cresc ecologic.
- cifra 1 - pentru oua de gaina care se cresc in aer liber;
- cifra 2 - pentru oua de gaina care se cresc in hale la sol;
- cifra 3 - pentru oua de gaina care se cresc in baterii (custi, imbunatatite).
Data valabilitatii minime trebuie stabilita la maxim 28 de zile de la ouat.
 
Producatorii, comerciantii si consumatorii de oua, trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
-valorificarea oualor de consum numai in spatii si unitati autorizate si supuse controlului sanitar veterinar, marcate, insotite de document de comformitate, care sa ateste salubritatea acestora si sistemul de crestere a gainilor.
-se interzice depozitarea si expunerea in vederea comercializarii a oualor in aceleasi locuri cu alte produse alimentare nepreambalate sau in spatii necorespunzatoare care pot duce la alterarea sau contaminarea acestora.
-este interzisa comercializarea oualor cu coaja crapata sau lovita si a oualor de rata.
-pastrarea oualor se face in frigider sau incaperi cu temperatura de 4 pana la 14 grade Celsius.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016