Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Recomandari de sezon de la ANSVSA, pentru unitatile de alimentatie publica

recomandari-de-sezon-de-la-ansvsa-pentru-unitatile-de-alimentatie-publica

Inspectorii de specialitate din acdrul autoritatii, reamintesc faptul ca in aceasta perioada exista risculspotit al aparitiei cazurilor de toxiinfectie alimentara, in caz ca nu se respecta strict normele de igiena.


Avand in vedere atributiile si responsabilitatile operatorilor economici cu activitate in domeniul alimentatiei publice, prevederile legislatiei privind siguranta lantului alimentar, precum si pentru prevenirea declansarii unor episoade de toxiinfectii alimentare datorate unor factori favorizanti in sezonul cald, administratorii acestor obiective din categoria carora fac parte restaurante, pensiuni, cabane, cantine, cofetarii, patiserii, unitati de tip fass-food, pizzerii etc, au obligatia sa respecte urmatoarele urmatoarele norme pe toata durata sezonului estival:
 
Cu privire la aspecte generale ale obiectivului:
  • sa existe documentul de inregistrare sanitara veterinara in conformitate cu prevederile Ordinului Presedintelui A.N.S.V.S.A nr. 111/2008;
  • sa respecte conditiilor generale de igiena conform prevederilor Regulamentului C.E.nr. 852/2004, referitoare la constructie si dotare a obiectivului;
  • sa existe echipamente de protectie sanitara pentru personalul care manipuleaza produsele de origine animala si nonanimala, sau care prepara mancarea, precum si existenta documentelor din care sa rezulte starea de sanatate a acestora;
  • sa se asigure sursa de apa potabila care sa fie utilizata atat la prepararea mancarurilor cat si la mentinerea starii de igiena si curatenie a personalului si a utilitatilor.

Cu referire la materile prime:
  • sa dovedeasca prin documente calitatea si salubritatea materilor prime, precum si faptul ca au fost achizitionate din unitati autorizate sau inregistrate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor si respecta programul de autocontrol prin afuirea de probe la laboratorul D.S.V.S.A judetean;
  • sa pastreze materile prime, in special al celor care necesita conditii deosebite de temperatura, congelare sau refrigerare (carne, peste, produse lactate, oua etc) in spatii specifice, pentru a se prevenii deprecierea lor;
  • sa tina la zi evidentele si a inregistrarile, privind intrarile de materii prime in care sa fie inscrise furnizorul, categoria produsului, data receptionarii, cantitatea, termenul de valabilitate, precum si celelalte date pentru stabilirea trasabilitatii.

Cu referire la manipularea, prepararea, expunerea si servirea alimentelor:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon


Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...

Oferta Speciala
valabila 48h

  • respectarea conditiilor de igiena, respectiv, spalarea mainilor inainte de inceperea activitatii si a ustensilelor in timpul lucrului, evacuarea rapida a deseurilor si subproduselor rezultate si depozitarea acestora astfel incat sa nu constituie o sursa de contaminare;
  • curatarea si igienizarea periodica a spatiilor unde au fost manipulate si preparate produsele alimentare;
  • utilizarea numai a ustensilelor de lucru care pot fi curatate sau igienizate corespunzator (blaturi de plastic, cutite de inox, tavi de inox, etc).

Referitor la produsele finite:
  • expunerea spre consum a alimentelor trebuie sa fie facuta astfel incat sa fie evitat orice risc de contaminare si depreciere a acestora;
  • servirea alimentelor sa se realizeze numai in recipienti igienizati corespunzator sau in recipienti de unica folosinta;
  • alimentele sa fie ambalate sau preambalate in cazul in care acestea nu sunt destinate consumului la fata locului (pentru activitate de catering, sau hrana rece pentru perioada organizarii de drumetii);
  • separarea materiilor prime pentru prepararea alimentelor de mancarurile deja preparate, in special carnea cruda de vita, porc, pasare, peste si ouale;
  • alimentele sa nu fie pastrate pentru mai mult de 2 ore la temperaturi mai mari de 32 grade Celsius, fiinca riscul de alterare este ridicat.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Recomandari de sezon de la ANSVSA, pentru unitatile de alimentatie publica
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Newsletter gratuit
Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri".



Forum
Jessica Haver spune: Numele meu este Jessica Haver și sunt din Texas, în Statele Unite ale Americii, tocmai am primit împrumutul meu de la compania de împrumut Susan James chiar acum și am auzit despre această...
25 Iun. 2019 04:00:02
Raspunde la intrebare
Markybaetica spune: Cu ce tratez de Lypercosicum virus 5
24 Iun. 2019 20:45:36
Raspunde la intrebare
ELENA BURLACU spune: Bună ziua tuturor. Sunt aici pentru a împărtăși comentariile care vor fi minunate pentru cei care au nevoie de un împrumut. Numele meu este doamna Elena Burlacu din orasul Ramnicu Valcea din...
23 Iun. 2019 18:00:49
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Un grup de frunze in forma circulara in apropierea solului. ...

Denumire data speciilor din familiile gramineelor care servesc ca forme parentale pentru incrucisari ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016