Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Romania are capacitatea de a produce alimente pentru 35 de milioane de locuitori
Datorita acestui fapt, tara noastra joaca un rol important la nivel european si chiar mondial, provocarea fiind aceea de a exporta mai multe produse finite, nu doar materie prima, asa cum se intampla in prezent.
Evenimentul si-a propus sa stimuleze o dezbatere ampla cu actorii interesati de provocarile si obiectivele viitoare ale agriculturii si dezvoltarii rurale din Romania din perspectiva tendintelor globale si europene.
De la conferinta nu a putut lipsi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care a precizat cu aceasta ocazie ca Romania nu este doar o tara care produce pentru a-si acoperi nevoia la nivel national, ci un jucator important la nivel european si mondial si poate produce alimente pentru 35 de milioane de locuitori.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
„Faptul ca in 2050 vom avea 9 miliarde de locuitori poate fi o ingrijorare, dar eu cred ca ar trebui sa vedem acest lucru nu ca o ingrijorare ci ca o provocare pentru noi toti in a produce mai mult si a beneficia de aceasta oportunitate pe care o avem. Romania poate sa joace un rol important aici. Cred ca poate sa produca, nu asa cum spun, din pacate, multi politicieni, care prind informatiile din mass media sau din alte zone nefundamentate, pentru 80 de milioane de locuitori, dar pentru 35 de milioane de locuitori cu siguranta poate sa produca, dar mai avem de lucru in cresterea acestei productii”, a declarat in cadrul conferintei ministrul Agriculturii.
In opinia acestuia, provocarea pentru Romania este de a integra materia prima si de a exporta produse procesate, iar expertii Bancii Mondiale au stabilit o tinta in strategia agricola pe termen lung, respectiv ca pana in 2030, 80% din exporturile de produse agricole ale Romaniei sa fie de produse procesate.
„Ma bucur ca expertii Bancii Mondiale care au lucrat la aceasta strategie (n.r. strategia agricola pe termen lung) si-au propus ca, pana in 2030, 80% din exporturile de produse agricole ale Romaniei sa fie de produse procesate. Este o tinta extrem de ambitioasa. Cred ca, coroborat cu fondurile pe care le avem si cu stimularea acelora care vor sa creeze cooperative si sa integreze lanturi scurte de productie, cu siguranta ajungem la acest obiectiv”, a mai spust ministrul.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura