Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Romania poate exporta pentru prima data carne de porc in China

Producatorul Smithfield Romania a primit aprobarea inregistrarii in tara respectiva si poate incepe exportul de carne de porc congelata.
In urma cu doua zile Romania a primit scrisoarea oficiala a Administratiei de Stat pentru Supravegherea Certificarii si Acreditarii din R.P.Chineza prin care se comunica partii romane aprobarea inregistrarii in R.P.Chineza a primei companii producatoare de carne de porc din Romania, S.C. Smithfield Romania SA.
In acest fel, dupa listarea pe site-ul Autoritatii Sanitare Veterinare din China, se poate incepe exportul de carne de porc congelata in R.P.Chineza.
In opinia ministrului Daniel Constantin, decizia Chinei de a importa carne de porc din Romania este o mare realizare pentru economia romaneasca, in conditiile in care autoritatile noastre au facut demersuri in acest sens inca din 2012.
„Decizia Chinei de a importa carne de porc din Romania reprezinta o mare realizare pentru economia romaneasca, intrucat, inca din 2012, de la preluarea guvernarii, am facut eforturi sustinute impreuna cu Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, pentru a deschide posibilitatea exportului carnii de porc pe o piata atat de importanta cum este cea chineza. Iata ca, in urma demersurilor noastre, astazi putem vorbi de un pas concret facut de Romania in directia dezvoltarii durabile a agriculturii romanesti, prin intermediul exporturilor. Pentru noi, aceasta a fost o prioritate absoluta. Prin urmare, consider deschiderea exportului pe piata chineza o oportunitate extraordinara pentru Romania”, a declarat Daniel Constantin.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
MADR si ANSVSA au realizat demersuri substantiale de colaborare bilaterala in domeniul agriculturii si industriei alimentare cu institutiile omoloage din Republica Populara Chineza pe parcursul anilor 2012 si 2013, concretizate prin semnarea, in data de 6 iunie 2014, a unui Memorandum de Intelegere privind sanatatea animala si siguranta alimentelor.
Documentul a fost semnat de ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, si omologul sau din Republica Populara Chineza, Han Changfu, cu ocazia vizitei in Romania a demnitarului chinez.
Memorandumul reprezinta un document care clarifica aspectele tehnice privind colaborarea romano-chineza in domeniul sanitar veterinar, sigurantei alimentelor, controlului si inspectiei pe zona carnii si a produselor din carne.
Autor:
Catalin Adrian Tintareanu
Newsletter gratuit

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News