Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania sustine majorarea subventiei pe suprafata

romania-sustine-majorarea-subventiei-pe-suprafata

Oficialii din MADR spun ca politicile europene trebuie sa fie concentrate pe promovarea calitatii vietii in zonele rurale si sa raspunda nevoilor tinerilor din mediul rural in ceea ce priveste diversificarea, locurile de munca si facilitarea reinnoirii generatiilor.


Secretarul de stat Alexandru Potor a participat saptamana aceasta la cea de a 3.524-a reuniune a Consiliului Uniunii Europene (Agricultura si Pescuit)  de la Bruxelles..
 
Presedintia malteza a comunicat un document pentru aceasta reuniune, avand ca tema viitorul Politicii Agricole Comune (PAC), in care sunt mentionate si intrebarile pentru dezbaterea din Consiliu.
 
Acestea sunt axate pe cele mai eficace cai de abordare a prioritatilor noii PAC, precum si pe ipoteza unui exercitiu de redistribuire (reechilibrare) intre primul si cel de-al doilea pilon PAC pentru a raspunde adecvat acestor prioritati
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Prioritatile mentionate de Presedintia malteza sunt construirea capacitatii de rezistenta a PAC (managementul riscurilor, accesul la instrumente financiare, competitivitate si inovare etc.), raspunsul la provocarile de mediu (Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabila), asigurarea transferului intre generatii (transferul de cunostinte, instruire, reducerea poverii administrative), mentinerea orientarii catre piata, intarirea pozitiei fermierilor, simplificarea PAC.
 
Romania sustine propunerea Presedintiei de a initia o dezbatere privind perspectivele Politici Agricole Comune post 2020.
 
 Romania este de acord cu prioritatile prezentate de Presedintie, apreciind in mod deosebit importanta continuarii promovarii unor masuri pentru gestionarea riscurilor in agricultura, cresterea competitivitatii in paralel cu asigurarea reinnoirii generatiilor prin asigurarea accesului la finantare, precum şi gasirea unui echilibru corect intre deschiderea de noi piete si protejarea sectoarelor sensibile.
 
De asemenea, Romania considera ca prin intermediul unor astfel de actiuni politica de dezvoltare rurala poate contribui la cresterea economica durabila la nivelul zonelor rurale din UE.
 
In ceea ce priveste primul pilon, Romania sustine convergenta platilor pentru eliminarea decalajelor intre Statele Membre privind cuantumul la ha, precum si mentinerea dupa 2020 a schemelor de plati directe actuale, inclusiv sprijinul cuplat.
 
In completarea prioritatilor identificate de Presedintie, Romania propune includerea si a urmatoarelor prioritati:
1. Cresterea viabilitatii si vitalitatii zonelor rurale prin centrarea sprijinului Uniunii pentru investitii in zonele rurale in vederea dezvoltarii afacerilor, serviciilor publice si private si a infrastructurii, totodata cu accent pe crearea de locuri de munca, cresterea economica, ecologica si favorabila incluziunii.
 
Toate acestea ar trebui sa fie asigurate pentru initiativele care incurajeaza o agricultura si o economie rurala competitiva si diversificata.
 
Ne dorim ca politicile europene sa fie concentrate pe promovarea calitatii vietii in zonele rurale si sa raspunda nevoilor tinerilor din mediul rural in ceea ce priveste diversificarea, locurile de munca si facilitarea reinnoirii generatiilor.
 
Sprijinul Uniunii trebuie sa consolideze legaturile rurale-urbane si sa alinieze dezvoltarea durabila a zonelor rurale in concordanta cu cea a zonelor urbane.
 
 2. Consolidarea guvernarii locale in mediul rural: prin cresterea capacitatii administrative si eficacitatea structurilor care guverneaza la nivel regional si local si a grupurilor bazate pe comunitate.
 
Avand in vedere succesul la nivel european al abordarii LEADER, precum si abordarile PAC 2014-2020 privind importanta Parteneriatului european de inovare pentru agricultura, este necesar ca initiativele promovate de jos in sus la nivel local sa fie implementate intr-un mod mult mai eficient si inovativ pentru mobilizarea potentialului rural.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016