Publicat in: Diverse
Romania sustine majorarea subventiei pe suprafata
Oficialii din MADR spun ca politicile europene trebuie sa fie concentrate pe promovarea calitatii vietii in zonele rurale si sa raspunda nevoilor tinerilor din mediul rural in ceea ce priveste diversificarea, locurile de munca si facilitarea reinnoirii generatiilor.
Secretarul de stat Alexandru Potor a participat saptamana aceasta la cea de a 3.524-a reuniune a Consiliului Uniunii Europene (Agricultura si Pescuit)  de la Bruxelles..
 
Presedintia malteza a comunicat un document pentru aceasta reuniune, avand ca tema viitorul Politicii Agricole Comune (PAC), in care sunt mentionate si intrebarile pentru dezbaterea din Consiliu.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acestea sunt axate pe cele mai eficace cai de abordare a prioritatilor noii PAC, precum si pe ipoteza unui exercitiu de redistribuire (reechilibrare) intre primul si cel de-al doilea pilon PAC pentru a raspunde adecvat acestor prioritati
 
Prioritatile mentionate de Presedintia malteza sunt construirea capacitatii de rezistenta a PAC (managementul riscurilor, accesul la instrumente financiare, competitivitate si inovare etc.), raspunsul la provocarile de mediu (Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabila), asigurarea transferului intre generatii (transferul de cunostinte, instruire, reducerea poverii administrative), mentinerea orientarii catre piata, intarirea pozitiei fermierilor, simplificarea PAC.
 
Romania sustine propunerea Presedintiei de a initia o dezbatere privind perspectivele Politici Agricole Comune post 2020.
 
 Romania este de acord cu prioritatile prezentate de Presedintie, apreciind in mod deosebit importanta continuarii promovarii unor masuri pentru gestionarea riscurilor in agricultura, cresterea competitivitatii in paralel cu asigurarea reinnoirii generatiilor prin asigurarea accesului la finantare, precum şi gasirea unui echilibru corect intre deschiderea de noi piete si protejarea sectoarelor sensibile.
 
De asemenea, Romania considera ca prin intermediul unor astfel de actiuni politica de dezvoltare rurala poate contribui la cresterea economica durabila la nivelul zonelor rurale din UE.
 
In ceea ce priveste primul pilon, Romania sustine convergenta platilor pentru eliminarea decalajelor intre Statele Membre privind cuantumul la ha, precum si mentinerea dupa 2020 a schemelor de plati directe actuale, inclusiv sprijinul cuplat.
 
In completarea prioritatilor identificate de Presedintie, Romania propune includerea si a urmatoarelor prioritati:
1. Cresterea viabilitatii si vitalitatii zonelor rurale prin centrarea sprijinului Uniunii pentru investitii in zonele rurale in vederea dezvoltarii afacerilor, serviciilor publice si private si a infrastructurii, totodata cu accent pe crearea de locuri de munca, cresterea economica, ecologica si favorabila incluziunii.
 
Toate acestea ar trebui sa fie asigurate pentru initiativele care incurajeaza o agricultura si o economie rurala competitiva si diversificata.
 
Ne dorim ca politicile europene sa fie concentrate pe promovarea calitatii vietii in zonele rurale si sa raspunda nevoilor tinerilor din mediul rural in ceea ce priveste diversificarea, locurile de munca si facilitarea reinnoirii generatiilor.
 
Sprijinul Uniunii trebuie sa consolideze legaturile rurale-urbane si sa alinieze dezvoltarea durabila a zonelor rurale in concordanta cu cea a zonelor urbane.
 
 2. Consolidarea guvernarii locale in mediul rural: prin cresterea capacitatii administrative si eficacitatea structurilor care guverneaza la nivel regional si local si a grupurilor bazate pe comunitate.
 
Avand in vedere succesul la nivel european al abordarii LEADER, precum si abordarile PAC 2014-2020 privind importanta Parteneriatului european de inovare pentru agricultura, este necesar ca initiativele promovate de jos in sus la nivel local sa fie implementate intr-un mod mult mai eficient si inovativ pentru mobilizarea potentialului rural.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

MADR: Registrul online privind circulatia si destinatia terenurilor agricole situate in extravilan
MADR: Registrul online privind circulatia si destinatia terenurilor agricole situate in extravilan
In acest sens, aplicatia ofera posibilitatea initierii procedurilor prevazute de Legea nr....
MADR: Schema de energie se prelungeste
MADR: Schema de energie se prelungeste
Noul termen limita pentru depunerea proiectelor este 15 ianuarie 2024.   "Deja...
MADR: Derogare la GAEC 7 si GAEC 8
MADR: Derogare la GAEC 7 si GAEC 8
Conform secretarului de stat, Adrian Pintea, anuntul oficial pare a fi doar o chestiune de timp,...
MADR a lansat o aplicatie
MADR a lansat o aplicatie
Certificatele garanteaza ca marfurile exportate corespund cerintelor fitosanitare impuse de tara...

Ultima ora

Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...
Cum pregatim culturile de cereale paioase pentru noul sezon: 4 aspecte-cheie de luat in calcul
Cum pregatim culturile de cereale paioase pentru noul sezon: 4 aspecte-cheie de luat in calcul
Fara o pregatire corecta, culturile pot suferi din cauza unei nutritii inadecvate, alungirii...
Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Iata pasii principali si ce resurse sunt necesare pentru a infiinta o ferma de...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton