Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sacrificarile de animale si pasari si productia de carne in luna noiembrie 2012

sacrificarile-de-animale-si-pasari-si-productia-de-carne-in-luna-noiembrie-2012

In luna noiembrie 2012, fata de luna precedenta, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a scazut la bovine, porcine, ovine si caprine si pasari, a comunicat Institutul National de Statistica. Greutatea lor in carcasa a scazut la bovine, ovine si caprine si pasari, iar la porcine a crescut. In comparatie cu aceeasi luna a anului 2011, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a scazut la bovine si porcine, a crescut la pasari, iar la ovine si caprine a ramas constant; greutatea lor in carcasa a scazut la bovine si porcine, iar la ovine si caprine si pasari a crescut.


Noiembrie 2012 comparativ cu octombrie 2012

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 12,8%, respectiv cu 10,4%. in unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 11,8%, respectiv 14,7%.

in luna noiembrie 2012, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a reprezentat 22,1% din totalul sacrificarilor de bovine.

Numarul total de porcine sacrificate a scazut cu 1,8%, iar greutatea lor in carcasa a crescut cu 0,3%. in luna noiembrie 2012, sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au reprezentat 75,7% din totalul porcinelor sacrificate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 10,6%, respectiv cu 7,1%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 25,5%, respectiv cu 26,9%. Taierile in unitatile industriale specializate, care detin o pondere de 3,2% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine au scazut atat numeric cat si la greutatea in carcasa cu 30,8%, respectiv cu 28,9%.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 2,3%, respectiv cu 4,9%.

in unitatile industriale specializate s-au realizat 85,0% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au scazut atat la numarul de pasari sacrificate cat si la greutatea in carcasa a acestora cu 4,9%, respectiv cu 6,5%.

Noiembrie 2012 comparativ cu noiembrie 2011

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 18,1%, respectiv cu 15,9%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 7,1%, respectiv cu 4,2%.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 1,8%, respectiv cu 1,5%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 5,7%, respectiv cu 8,6%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate a ramas constant, iar greutatea lor in carcasa a crescut cu 6,9%. Sacrificarile in unitatile industriale specializate au scazut atat la numarul de capete cat si la greutatea in carcasa cu 47,1%, respectiv cu 47,7%.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 9,3%, respectiv cu 6,3%. in unitatile industriale specializate s-au inregistrat cresteri atat la numarul pasarilor sacrificate cat si la greutatea in carcasa a acestora cu 9,3%, respectiv cu 5,8%. In lunile analizate greutatea medie in carcasa la principalele specii de animale si pasari, prezinta usoare oscilatii.

In perioada noiembrie 2011 - noiembrie 2012, cele mai mari cresteri ale greutatii in carcasa a animalelor sacrificate s-au inregistrat in lunile decembrie si aprilie la porcine, respectiv la ovine si caprine, cand au loc sacrificarile traditionale ocazionate de sarbatorile de Craciun si Paste.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton