Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Scrumbia de Dunare afumata, aproape de obtinerea protectiei la nivel de Uniune Europeana
Produsul este obtinut prin metoda de sarare si afumare la rece, specifice ariei geografice de provenienta.
Conform unui comunicat al Ministerului Agriculturii, dosarul pentru Scrumbia de Dunare afumata a trecut de etapa opozitiei nationale şi a fost transmis la Bruxelles, conform procedurilor europene, in vederea inregistrarii şi dobandirii protecţiei la nivelul Uniunii Europene ca Indicaţie Geografica Protejata.
Scrumbia de Dunare afumata este obtinuta prin metoda de sarare si afumare la rece, specifice ariei geografice de provenienta, care confera unicitate produsului propus pentru inregistrare la nivel european.
Potentialul gastronomic şi natural al Romaniei, pus in valoare de Politica Agricola Comuna prin politica de calitate, poate constitui un element important in vederea cresterii valorii adaugate a produselor agroalimentare care poate duce la dezvoltarea zonelor rurale, in special si a comerţului cu produse de calitate in general.
Romania deţine la acest moment trei produse recunoscute la nivel european, este vorba de Magiunul de prune de Topoloveni, cu Indicatie Geografica Protejata, Salamul de Sibiu, cu Indicatie Geografica Protejata si Telemeaua de Ibanesti, cu Denumire de Origine Protejata. Alte doua produse, respectiv Novac afumat din Ţara Barsei si Carnati de Plescoi, se afla in analiza la Comisia Europeana.
Scrumbia de Dunare afumata este obtinuta prin metoda de sarare si afumare la rece, specifice ariei geografice de provenienta, care confera unicitate produsului propus pentru inregistrare la nivel european.
Potentialul gastronomic şi natural al Romaniei, pus in valoare de Politica Agricola Comuna prin politica de calitate, poate constitui un element important in vederea cresterii valorii adaugate a produselor agroalimentare care poate duce la dezvoltarea zonelor rurale, in special si a comerţului cu produse de calitate in general.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Romania deţine la acest moment trei produse recunoscute la nivel european, este vorba de Magiunul de prune de Topoloveni, cu Indicatie Geografica Protejata, Salamul de Sibiu, cu Indicatie Geografica Protejata si Telemeaua de Ibanesti, cu Denumire de Origine Protejata. Alte doua produse, respectiv Novac afumat din Ţara Barsei si Carnati de Plescoi, se afla in analiza la Comisia Europeana.
Autor:
Panait Elena
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura