Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Se cauta solutii pentru reducerea risipei de alimente, la nivel UE, dar si national

se-cauta-solutii-pentru-reducerea-risipei-de-alimente-la-nivel-ue-dar-si-national

Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb, a sustinut recent ca la momentul actual, in Romania, sunt risipite 5 milioane de tone de alimente si ca trebuie gasite solutii pentru rezolvarea acestei probleme.


"Din aceasta consultare vrem sa demaram o strategie clara, cu obiective precise si directii strategice precise pentru Romania, astfel incat sa ne atingem obiectivul la nivelul UE de a incerca pana in anul 2020, sa injumatatim risipa de alimente, care are un impact negativ atat asupra mediului, prin deseurile care sunt generate si din punct de vedere al modului in care, rational, trebuie sa utilizam resursele, pentru ca toto ceea ce inseamna alimente, inseamna si resurse. Cele doua ministere (n.r. Ministerul mediului si Ministerul Agriculturii), doresc ca impreuna sa stabileasca o astfel de strategie. Astazi, la nivelul Uniunii Europene, avem o risipa de aproape 90 de milioane de tone de alimente, iar in romania inregistram o risipa de 5 milioane de tone de alimente, dar impreuna trebuie sa gasim acele solutii ca sa reducem aceasta risipa”, a declarat Rovana Plumb la o dezbatere ce a avut loc la Ministerul Agriculturii.
 
Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii, sustine ca la nivel european, Comisia si Consiliul, lucreaza la implementarea unor masuri in scopul combaterii acestei risipe de alimente.
„Comisia Europeana si Consiliul, au de gand sa declare anul 2014 anul de lupta impotriva risipei de alimente. Ministerul Agriculturii, chiar din decembrie sau noiembrie 2012, a inceput impreuna cu Asociatia Nationala pentru Protectia consumatorului o campanie numita ‚Romania – o noua atitudine’, care vine in sensul de a combate risipa de alimente la nivel national. Sunt actiuni care se desfasoara in aceasta campanie pe tot parcursul anului 2013, dar cred ca putem face mai mult cu ajutorul industriei alimentare. De aceea am vrut sa avem, impreuna cu ministrul Mediului, dar si cu industria alimentara, o prima discutie referitoare la ce masuri putem sa identificam si sa aplicam in perioada imediat urmatoare”, a mai relatat Constantin.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h




Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016