Se cauta solutii pentru reducerea risipei de alimente, la nivel UE, dar si national
Publicat la data de 13 Iun. 2013 in:
Diverse Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb, a sustinut recent ca la momentul actual, in Romania, sunt risipite 5 milioane de tone de alimente si ca trebuie gasite solutii pentru rezolvarea acestei probleme.
"Din aceasta consultare vrem sa demaram o strategie clara, cu obiective precise si directii strategice precise pentru Romania, astfel incat sa ne atingem obiectivul la nivelul UE de a incerca pana in anul 2020, sa injumatatim risipa de alimente, care are un impact negativ atat asupra mediului, prin deseurile care sunt generate si din punct de vedere al modului in care, rational, trebuie sa utilizam resursele, pentru ca toto ceea ce inseamna alimente, inseamna si resurse. Cele doua ministere (n.r. Ministerul mediului si Ministerul Agriculturii), doresc ca impreuna sa stabileasca o astfel de strategie. Astazi, la nivelul Uniunii Europene, avem o risipa de aproape 90 de milioane de tone de alimente, iar in romania inregistram o risipa de 5 milioane de tone de alimente, dar impreuna trebuie sa gasim acele solutii ca sa reducem aceasta risipa”, a declarat Rovana Plumb la o dezbatere ce a avut loc la Ministerul Agriculturii.
Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii, sustine ca la nivel european, Comisia si Consiliul, lucreaza la implementarea unor masuri in scopul combaterii acestei risipe de alimente.
„Comisia Europeana si Consiliul, au de gand sa declare anul 2014 anul de lupta impotriva risipei de alimente. Ministerul Agriculturii, chiar din decembrie sau noiembrie 2012, a inceput impreuna cu Asociatia Nationala pentru Protectia consumatorului o campanie numita ‚Romania – o noua atitudine’, care vine in sensul de a combate risipa de alimente la nivel national. Sunt actiuni care se desfasoara in aceasta campanie pe tot parcursul anului 2013, dar cred ca putem face mai mult cu ajutorul industriei alimentare. De aceea am vrut sa avem, impreuna cu ministrul Mediului, dar si cu industria alimentara, o prima discutie referitoare la ce masuri putem sa identificam si sa aplicam in perioada imediat urmatoare”, a mai relatat Constantin.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Sursa foto: www.sxc.hu
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>