Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sectorul vini-viticol, camipion la atragerea de fonduri in agricultura

sectorul-vini-viticol-camipion-la-atragerea-de-fonduri-in-agricultura

Romania a reusit sa planteze 35.000 de hectare cu vita de vie prin programul de reconversie, cel mai mare ritm de reconversie din UE, fiind singura tara care a reusit sa absoarba in totalitate cele 42 de milioane de euro alocate anual.


Prezent zilele trecute la salonul Vintest de la Bucuresti, Cornel Dicu, director in cadrul MADR, a declarat, citat de Agerpres, ca sectorul vini-viticol din Romania a atras peste 500 de milioane de euro in ultimii 10-12 ani, fiind unul dintre cele mai perfomante sectoare din agricultura.
 
„Viticultura romaneasca a atras peste 500 de milioane de euro din 2000 si pana in prezent bani care au mers in reconversie si restructurarea plantatiilor viticole si in retehnologizare. Ceea ce s-a intamplat in ultimii 10-12 ani in sectorul vitivinicol reprezinta un reper pentru celelalte domenii din agricultura. Am beneficiat de fonduri de preaderare — Sapard si Sapardul romanesc — am pregatit industria cu tehnologii moderne, am armonizat institutional, am adaptat legislatia, iar in 2007 am intrat pregatiti in Uniunea Europeana cu sectorul vitivinicol. Au urmat fondurile prin PNDR cu programele de reconversie si restructurare a plantatiilor viticole care au fost primite de sector cu acelasi interes”, a declarat directorul din minister.
 
Acesta a mai precizat ca urmatoarea etapa importanta pentru sector este cea legata de promovare, atat pe piata interna cat si externa.
„Urmeaza o etapa foarte importanta pentru vinul romanesc, cea de promovare. Am facut plantatii, am facut combinate de vinificatie, am introdus tehnologii moderne, am obtinut vinuri de calitate si calitatea va creste pe masura ce plantatiile imbatranesc, capata niste ani si va urma etapa de promovare in UE, dar si in tari terte. Cred ca, in principal, trebuie sa incepem cu promovarea vinului pe plan national pentru ca inca se mai fac afirmatii referitoare la calitatea vinului romanesc, ca sunt facute vinurile din pastile si surcele. Tot ce gasim pe piata organizata sunt vinuri, intr-adevar pe diverse categorii de calitate, dar sunt vinuri, fie ca pornesc de la un pret de 5 lei, fie ca sunt 50 de lei”, mai spune Cornel Dicu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Romania a reusit sa planteze 35.000 de hectare cu vita de vie prin programul de reconversie, cel mai mare ritm de reconversie din UE, fiind, poate, singura tara care a reusit sa absoarba in totalitate cele 42 de milioane de euro alocate anual, dupa integrarea in UE.
 
In prezent, Romania se afla in top 5 la nivel european din punct de vedere al suprafetei cultivate cu vita de vie, cu peste 200.000 de hectare, si pe locul 6 in UE, din punct de vedere al productiei. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016