Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seful MADR a avut primele intrevederi cu ambasadorii Chinei si Danemarcei la Bucuresti

seful-madr-a-avut-primele-intrevederi-cu-ambasadorii-chinei-si-danemarcei-la-bucuresti

Intalnirile au avut loc in aceeasi zi la sediul ministerului fiind primele dintr-o serie de astfel de intrevedere pe care Achim Irimescu la va avea si cu sefii celorlalte reprezentante diplomatice din Romania


Joi, 3 decembrie, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, s-a intalnit la sediul institutiei cu ambasadorul Chinei in Romania, E.S. Xu Feihong. Scopul principal al discutiilor a vizat dezvoltarea relatiilor de colaborare intre cele doua tari, avand in vedere ca Republica Populara Chineza a fost de-a lungul timpului un partener tradiţional pentru Romania.
 
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale a aratat ca pentru colaborarea in domeniul agriculturii a fost elaborata o strategie de lunga durata ce include facilitarea exportului de carne de porc, peste, lapte ori miere din Romania pe piata chineza, iar MADR va sprijini contactul dintre cei interesati pentru a continua discutiile privind exportul de carne de porc.
 
La randul sau, Ambasadorul Chinei in Romania, E.S. Xu Feihong, a mentionat ca exista un interes foarte mare pentru produsele alimentare romanesti si chiar pentru importul lucernei din Romania. De altfel, vinurile si apa minerala din Romania se regasesc deja pe piaţa chineza.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ambasadorul a precizat ca, prin consultarea cu asociatiile de producatori din Romania ar fi oportun ca Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale sa ofere Ambasadei Republicii Chineze in Romania informatii privind produsele romanesti ce ar putea fi exportate in China. Ulterior, Ambasada Chinei in Romania şi Ambasada Romaniei la Beijing vor derula actiuni pentru promovarea acestor produse.  
 
Achim Irimescu a apreciat ca Ambasada Republicii Populare Chineze are o imagine clara despre cum ar putea colabora cele doua tari, insa considera ca este nevoie de discutii directe intre partenerii romani şi cei chinezi, la nivel tehnic.
 
Pe masura ce discutiile avanseaza, la nivel institutional vor mai avea loc intalniri periodice, pentru a pune la punct procedurile legislative. In acelasi timp, ministrul Agriculturii l-a asigurat pe E.S. Xu Feihong de toata disponibilitatea sa in vederea colaborarii pentru a dezvolta relatiile comerciale dintre Romania şi China.
 
In aceeasi zi, seful MADR a avut o intalnire la sediul ministerului si cu ambasadorul Regatului Danemarcei in Romania, E.S. Karsten Vagn Nielsen.
In cadrul discutiilor care au vizat relatiile de colaborare intre cele doua tari, Ambasadorul  Danemarcei a aratat ca Romania şi Danemarca au o colaborare buna in domeniul agriculturii şi industriei alimentare, multi investitori danezi avand afaceri de succes in tara noastra.
 
Investitiile daneze din zonele rurale ale Romaniei ofera o serie de avantaje pentru dezvoltarea comunitatilor rurale, prin crearea de locuri de munca si facilitati de productie la standarde conforme cerintelor europene.
 
La randul sau, ministrul Agriculturii l-a asigurat pe E.S. Karsten Vagn Nielsen de tot sprijinul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in privinta dezvoltarii relatiilor bilaterale romano-daneze, apreciind ca ar fi oportuna o intalnire cu fermierii danezi care au investitii in Romania.
 
Astfel, fermierii ar avea ocazia sa  expuna experienta lor in ceea ce priveste derularea investitiilor in domeniul agriculturii in Romania. De asemenea, ministrul a aratat ca fermierii romani au multe de invatat de la agricultorii danezi, tara noastra beneficiind de avantajele prezentei investitorilor danezi.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016