Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Seful MADR a discutat despre pesta porcina si dublul nivel de calitate al produselor alimentare, cu comisarul european pentru Sanatate
Petre DAEA, ministrul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, l-a primit la sediul instituţiei pe comisarul european Vytenis Andriukaitis, responsabil pentru sanatate si siguranta alimentara. Alaturi de delegaţia comisarului european au participat si oficiali ai Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.
Subiectele abordate in cadrul intalnirii au vizat pesta porcina africana, pesta porcina clasica, neonicotinoidele, dublul nivel de calitate al produselor agroalimentare, bunastarea animalelor.
In deschiderea intalnirii de la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, ministrul Petre Daea a multumit reprezentantilor Comisiei Europene pentru tot sprijinul acordat in combaterea focarului de pesta porcina africana confirmat la sfarsitul lunii iulie 2017 in Romania, intr-o exploatatie de la periferia municipiului Satu Mare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Imediat dupa aparitia suspiciunii de pesta porcina africana, autoritatile veterinare judetene, impreuna cu celelalte autoritati teritoriale implicate in controlul bolii, au luat toate masurile de control necesare pentru stoparea raspandirii virusului, asa cum prevede legislatia europeana in vigoare, Directiva Consiliului 2002/60/CE transpusa in legislatia nationala si a fost pus in aplicare planul national de contingenta pentru pesta porcina africana.
Comunicari despre confirmarea bolii au fost facute imediat catre Comisia Europeana si Organizatia Mondiala pentru Sanatatea Animalelor. De atunci situatia este stabila, neinregistrandu-se alte focare de pesta porcina africana.
Ulterior, Romania a primit vizita Echipei de Urgente Veterinare a Comisiei Europene, echipa fiind impresionata de rapiditatea cu care au fost luate masurile legale pentru stoparea difuzarii virusului si controlul circulatiei animalelor.
Comisarul european a apreciat modul in care Romania a gestionat aceasta problema si a pus accentul pe importanta unei comunicari corecte intre toate partile implicate astfel incat sa poata actiona impreuna ori de cate ori situatia o impune.
In ce priveste problema neonicotinoidelor, ministrul Petre Daea a prezentat punctul de vedere al asociatiilor de producatori agricoli si de seminte. Acestia, de la aparitia Regulamentului 485/2013, ce interzice utilizarea a trei substante active din clasa neonicotinoidelor, au adresat Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale solicitari pentru menţinerea utilizarii tratamentului semintelor de porumb, floarea-soarelui si rapita pentru asigurarea competitivitatii agriculturii romanesti prin acordarea de autorizatii temporare pentru utilizarea produselor de protectie a plantelor pe baza de neonicotinoide.
Romania a solicitat, incepand cu anul 2014, derogari pentru tratarea semintelor cu neonicotinoide in campania de primavara.
„Ministerul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, prin Autoritatea Nationala Fitosanitara a cautat solutii alternative pentru folosirea neonicotinoidelor. Astfel, la secretariatul Comisiei Naţionale de Omologare a Produselor de Protectie a Plantelor s-au depus doua dosare pentru doua produse care sunt o alternativa la utilizarea neonicotinoidelor pentru tratamentul semintelor de rapita, floarea soarelui si porumb”, a afirmat ministrul Petre Daea in acest context.
In incheiere, ministrul Agriculturii a apreciat cuvintele adresate de catre echipa comisarului european subliniind ca „prin sustinerea Comisiei Europene si forta noastra putem face tot ceea ce ne propunem in perspectiva anului 2019, cand Romania va detine pentru sase luni presedintia Consiliului UE”.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi