Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seful MADR a discutat despre pesta porcina si dublul nivel de calitate al produselor alimentare, cu comisarul european pentru Sanatate

seful-madr-a-discutat-despre-pesta-porcina-si-dublul-nivel-de-calitate-al-produselor-alimentare-cu-comisarul-european-pentru-sanatate

Petre DAEA, ministrul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, l-a primit la sediul instituţiei pe comisarul european Vytenis Andriukaitis, responsabil pentru sanatate si siguranta alimentara. Alaturi de delegaţia comisarului european au participat si oficiali ai Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.


Din partea MADR au fost prezenti secretarii de stat, precum si Alexandru Stanescu, presedinte al Comisiei pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice din Camera Deputatilor, Doina Baiculescu, director general al Autoritaţii Naţionale Fitosanitare, Geronimo Branescu, presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor şi Bogdan Pandelica, preşedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.
 
Subiectele abordate in cadrul intalnirii au vizat pesta porcina africana, pesta porcina clasica, neonicotinoidele, dublul nivel de calitate al produselor agroalimentare, bunastarea animalelor.
 
In deschiderea intalnirii de la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, ministrul Petre Daea a multumit reprezentantilor Comisiei Europene pentru tot sprijinul acordat in combaterea focarului de pesta porcina africana confirmat la sfarsitul lunii iulie 2017 in Romania, intr-o exploatatie de la periferia municipiului Satu Mare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Imediat dupa aparitia suspiciunii de pesta porcina africana, autoritatile veterinare judetene, impreuna cu celelalte autoritati teritoriale implicate in controlul bolii, au luat toate masurile de control necesare pentru stoparea raspandirii virusului, asa cum prevede legislatia europeana in vigoare, Directiva Consiliului 2002/60/CE transpusa in legislatia nationala si a fost pus in aplicare planul national de contingenta pentru pesta porcina africana.
 
Comunicari despre confirmarea bolii au fost facute imediat catre Comisia Europeana si Organizatia Mondiala pentru Sanatatea Animalelor. De atunci situatia este stabila, neinregistrandu-se alte focare de pesta porcina africana.
 
Ulterior, Romania a primit vizita Echipei de Urgente Veterinare a Comisiei Europene, echipa fiind impresionata de rapiditatea cu care au fost luate masurile legale pentru stoparea difuzarii virusului si controlul circulatiei animalelor.
 
Comisarul european a apreciat modul in care Romania a gestionat aceasta problema si a pus accentul pe importanta unei comunicari corecte intre toate partile implicate astfel incat sa poata actiona impreuna ori de cate ori situatia o impune. 
 
In ce priveste problema neonicotinoidelor, ministrul Petre Daea a prezentat punctul de vedere al asociatiilor de producatori agricoli si de seminte. Acestia, de la aparitia Regulamentului 485/2013, ce interzice utilizarea a trei substante active din clasa neonicotinoidelor, au adresat Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale solicitari pentru menţinerea utilizarii tratamentului semintelor de porumb, floarea-soarelui si rapita pentru asigurarea competitivitatii agriculturii romanesti prin acordarea de autorizatii temporare pentru utilizarea produselor de protectie a plantelor pe baza de neonicotinoide.
 
Romania a solicitat, incepand cu anul 2014, derogari pentru tratarea semintelor cu neonicotinoide in campania de primavara.
 
„Ministerul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, prin Autoritatea Nationala Fitosanitara a cautat solutii alternative pentru folosirea neonicotinoidelor. Astfel, la secretariatul Comisiei Naţionale de Omologare a Produselor de Protectie a Plantelor s-au depus doua dosare pentru doua produse care sunt o alternativa la utilizarea neonicotinoidelor pentru tratamentul semintelor de rapita, floarea soarelui si porumb”, a afirmat ministrul Petre Daea in acest context.
 
In incheiere, ministrul Agriculturii a apreciat cuvintele adresate de catre echipa comisarului european subliniind ca „prin sustinerea Comisiei Europene si forta noastra putem face tot ceea ce ne propunem in perspectiva anului 2019, cand Romania va detine pentru sase luni presedintia Consiliului UE”.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016