Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seful MADR doreste un singur fond mutual agricol cu cotizati obligatorii

seful-madr-doreste-un-singur-fond-mutual-agricol-cu-cotizati-obligatorii

Prezent zilele trecute la Comisia pentru Agricultura, ministrul Achim Irimescu a precizat ca Romania dispune la acest moment de 400 milioane euro prin PNDR 2014-2020, pentru infiintarea fondurilor mutuale si gestionarea riscurilor din agricultura.


In cursul acestei saptamani, ministrul Achim Irimescu a participat la sedinta Comisiei de Aricultura, ocazie cu care a adus in discutie mai multe subiecte de actualitate in acest domeniu.
 
Unul dintre acestea s-a referit si la fondurile mutuale agricole,  Irimescu precizand ca, in opinia sa, Romania are nevoie de un singur fond de acest fel, pentru ca doar in acest mod va avea mai multa forta financiara.
 
„Din pacate, proiectul initial privind fondul mutual a esuat. Multi dintre producatori credeau sa seceta vine o data la cativa ani. Nu a fost asa si Romania a avut anul trecut un an foarte problematic din punct de vedere al secetei. Conceptul ramane acelaşi: ar trebui sa fie un singur fond mutual pentru a avea forta financiara. Mai este un semn de intrebare privind cotizatia. Noi discutam, la vremea aceea, sa facem obligativitatea aderarii la un fond mutual a celor care au peste 10 hectare”, a precizat  ministrul.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acesta a mai explicat ca va fi necesara plata unei cotizatii obligatorii de catre fiecare membru, pentru ca acesta este principiul de baza al unui fond mutual, iar fara aceste cotizatii nu ar putea functiona normal.
 
„Se poate gandi un sistem in care cotizatiile sa fie in functie de contributie si de sector. E multa flexibilitate. Exista si posibilitatea sa se faca o suma dupa sistemul francez. Nu stiu daca e cea mai buna varianta, in care se prevede o suma fixa. Atunci cand ai 60.000 de hectare, inmultesti cu 5 euro pe hectar si ajungi la niste sute de mii de euro pe care la prima vedere ii cotizezi in fiecare an, dar ar fi ideea ca banii pe care i-ai pus in contul tau la fondul mutual, in cazul in care nu a fost nici o despagubire - administrarea se plateste din bani publici - intr-o zi, daca te retragi, sa poti sa iti iei banii de acolo. Banii sa nu fie pierduti. Sunt multe variante pe care le putem avea in vedere”, a mai precizat seful MADR.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016