Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Seful MADR doreste un singur fond mutual agricol cu cotizati obligatorii
Prezent zilele trecute la Comisia pentru Agricultura, ministrul Achim Irimescu a precizat ca Romania dispune la acest moment de 400 milioane euro prin PNDR 2014-2020, pentru infiintarea fondurilor mutuale si gestionarea riscurilor din agricultura.
Unul dintre acestea s-a referit si la fondurile mutuale agricole, Irimescu precizand ca, in opinia sa, Romania are nevoie de un singur fond de acest fel, pentru ca doar in acest mod va avea mai multa forta financiara.
„Din pacate, proiectul initial privind fondul mutual a esuat. Multi dintre producatori credeau sa seceta vine o data la cativa ani. Nu a fost asa si Romania a avut anul trecut un an foarte problematic din punct de vedere al secetei. Conceptul ramane acelaşi: ar trebui sa fie un singur fond mutual pentru a avea forta financiara. Mai este un semn de intrebare privind cotizatia. Noi discutam, la vremea aceea, sa facem obligativitatea aderarii la un fond mutual a celor care au peste 10 hectare”, a precizat ministrul.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
Acesta a mai explicat ca va fi necesara plata unei cotizatii obligatorii de catre fiecare membru, pentru ca acesta este principiul de baza al unui fond mutual, iar fara aceste cotizatii nu ar putea functiona normal.
„Se poate gandi un sistem in care cotizatiile sa fie in functie de contributie si de sector. E multa flexibilitate. Exista si posibilitatea sa se faca o suma dupa sistemul francez. Nu stiu daca e cea mai buna varianta, in care se prevede o suma fixa. Atunci cand ai 60.000 de hectare, inmultesti cu 5 euro pe hectar si ajungi la niste sute de mii de euro pe care la prima vedere ii cotizezi in fiecare an, dar ar fi ideea ca banii pe care i-ai pus in contul tau la fondul mutual, in cazul in care nu a fost nici o despagubire - administrarea se plateste din bani publici - intr-o zi, daca te retragi, sa poti sa iti iei banii de acolo. Banii sa nu fie pierduti. Sunt multe variante pe care le putem avea in vedere”, a mai precizat seful MADR.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi