Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

Potrivit unui proiect adoptat de Comisia de Agricultura din Camera Deputatilor, hipermarket-urile vor ramane deschise şi in week-end, dar va trebui sa comercializeze minimum 51% produse achizitionate pe un lanţ scurt de aprovizionare, printre care carne, legume, fructe, miere, oua si produse lactate si de panificatie.
Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, sustine ca modificarile aduse proiectului de lege pentru completarea Legii privind comercializarea produselor alimentare reprezinta o initiativa buna, care incurajeaza prezenta produselor romanesti in hipermarket-uri.
„Initiativa Parlamentului cred ca este o iniţiativa buna. Sigur ca Parlamentul a prevazut o portita: in sezonul in care nu sunt disponibile produse romanesti, de exemplu in sezonul rece, sa se faca o derogare de la acest procent. Cred ca e foarte important sa incurajam prezenta produselor romanesti in magazine. Foarte important e sa reusim sa incurajam producatorii nostri sa se regaseasca cat mai mult in hipermarket-uri”, a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, care a fost prezent la dezbaterile din Comisia de Agricultura din Camera Deputatilor.
Potrivit raportului votat, comerciantii - persoane juridice autorizate, au obligatia ca pentru categoriile carne, oua, fructe, legume, miere de albine, produse lactate si de panificatie sa achizitioneze aceste produse in proportie de cel putin 51% volum de marfa pe raft, corespunzator fiecarei categorii de produse, din lantul scurt de aprovizionare. Exceptie fac comercianţii cu o cifra de afaceri de pana la doua milioane de euro, echivalenta in lei.
Potrivit raportului, lantul scurt de aprovizionare este unul care implica un numar limitat de operatori economici angajati in activitati de cooperare si dezvoltare economica la nivel local si regional, precum si relatii stranse intre producatori, procesatori si comercianti.
O alta modificare se refera la etichetarea carnii proaspete, respectiv indicarea locului de provenienta, locul unde a fost transat animalul si daca acesta provine din tara noastra. Totodata, pe produsele procesate din carne trebuie sa se specifice procentul de carne provenita din Romania.
„Initiativa Parlamentului cred ca este o iniţiativa buna. Sigur ca Parlamentul a prevazut o portita: in sezonul in care nu sunt disponibile produse romanesti, de exemplu in sezonul rece, sa se faca o derogare de la acest procent. Cred ca e foarte important sa incurajam prezenta produselor romanesti in magazine. Foarte important e sa reusim sa incurajam producatorii nostri sa se regaseasca cat mai mult in hipermarket-uri”, a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, care a fost prezent la dezbaterile din Comisia de Agricultura din Camera Deputatilor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Potrivit raportului votat, comerciantii - persoane juridice autorizate, au obligatia ca pentru categoriile carne, oua, fructe, legume, miere de albine, produse lactate si de panificatie sa achizitioneze aceste produse in proportie de cel putin 51% volum de marfa pe raft, corespunzator fiecarei categorii de produse, din lantul scurt de aprovizionare. Exceptie fac comercianţii cu o cifra de afaceri de pana la doua milioane de euro, echivalenta in lei.
Potrivit raportului, lantul scurt de aprovizionare este unul care implica un numar limitat de operatori economici angajati in activitati de cooperare si dezvoltare economica la nivel local si regional, precum si relatii stranse intre producatori, procesatori si comercianti.
O alta modificare se refera la etichetarea carnii proaspete, respectiv indicarea locului de provenienta, locul unde a fost transat animalul si daca acesta provine din tara noastra. Totodata, pe produsele procesate din carne trebuie sa se specifice procentul de carne provenita din Romania.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News